Home » Sport » CSS Bârlad, locul I pe echipe la cea de-a VII-a ediție a Cupei „Andreea Răducan”

CSS Bârlad, locul I pe echipe la cea de-a VII-a ediție a Cupei „Andreea Răducan”

Ieri s-a încheiat o nouă ediție a Cupei „Andreea Răducan” la gimnastică. În perioada 6-7 mai, la Bârlad s-a desfășurat a VII-a ediție a acestei competiții devenite tradițională, organizată de Clubul Școlar Sportiv (CSS) Bârlad, cu implicarea Andreei Răducan, multiplă campioană olimpică. Aceasta a reușit să aducă și la actuala ediție cadouri și bani, sponsorizări făcute de oamenii cu suflet care îi sunt alături.

Ediția din acest an a fost specială din punct de vedere al numărului de concurente. Au fost prezente 132 de sportive, din cele 152 care își anunțaseră inițial participarea, 20 renunțând din motive medicale. În prima zi au evoluat 78 de gimnaste la nivelul I, iar în a doua zi a competiției s-au întrecut 54 de sportive de nivelul II.

Cele nouă sportive ale CSS Bârlad au făcut o figură foarte frumoasă, reușind să obțină mai multe premii. După prima zi de concurs, la nivelul I, echipa CSS s-a clasat pe primul loc, fiind urmată de CSS Constanța și CSS Focșani.

Gimnasta bârlădeană Ioana Claudia Balan a luat aurul la individual compus, iar argintul a ajuns tot la o bârlădeancă, Anastasia Balaur. Claudia Ioana Balan s-a clasat prima la sol, în vreme ce Anastasia Balaur a ocupat locul șapte, iar Lorela Popa locul opt. La bârnă bârlădeanca Ioana Claudia Balan a reușit să obțină locul III, în vreme ce Lorena Popa și Bianca Balan nu s-au clasat decât pe locul cinci, respectiv opt. La sărituri fetele noastre au făcut o figură foarte frumoasă, Anastasia Balan obținând aurul, iar Bianca Balan argintul. Și la paralele CSS Bârlad a obținut rezultate foarte bune. Lorena Popa a obținut medalie de aur, Ilinca Balan locul cinci, iar Bianca Balan și Anastasia Balaur locul șapte.

Și la nivel II gimnastele bârlădene au avut evoluții excepționale. Echipa CSS Bârlad a obținut locul I, urmată de echipa CS Dinamo București și CSS 1 Constanța. La sărituri Amalia Puflea a obținut medalia de aur, în vreme ce Roberta Furcoi s-a clasat pe locul cinci. La bârnă aurul l-a obținut detașat Amalia Puflea, Roberta Furcoi reușind să obțină locul patru. Și la paralele Amalia Puflea a evoluat excepțional, obținând aurul, Roberta Furcoi clasându-se pe locul șase. La sol Roberta Furcoi a reușit să obțină bronzul, iar Amalia Puflea locul cinci. La individual compus Amalia Puflea a obținut medalia de argint, iar Roberta Furcoi medalia de bronz.

La festivitățile de premiere au participat primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, dar și Roxana Miron Feraru, viceprimarul Bârladului. Aceștia au oferit medalii, diplome și cupe, dar și premii în bani.

La ediția cu numărul VII a Cupei „Andreea Răducan” la gimnastică au participat 14 cluburi din țară: CSS Focșani, CSS Buzău, CSS Steaua București, CS Dinamo București, CS Farul Constanța, CSS Constanța, SCM Bacău, CSS Sibiu, CSS Galați, CSS Viitorul Cluj, CSS Dinamo București, CSA Steaua București, CSNC Onești și CSS Bârlad. Echipa clubului bârlădean a participat cu 9 gimnaste în competiție, iar Beatrice Irimescu a evoluat în afara concursului, pregătindu-se astfel pentru competiția „Țară, țară, vrem campioane!”. La nivelul I au concurat Lorena Popa, Balaur Anastasia, Ioana Balan Claudia, Ilinca Balan, Bianca Balan, Obreja Alexia, iar la nivelul II – Maria Puflea, Roberta Furcoi și Ioana Coșeru.

În preziua competiției, în care au avut loc și antrenamentele sportivelor participante la concurs, Andreea Răducan a organizat o conferință de presă, în care a făcut publice anumite date tehnice ale concursului și a prezentat partenerii care s-au implicat în organizarea și în sponsorizarea competiției care îi poartă numele. Alături de Andreea Răducan au mai fost prezenți antrenorii de la CSS Bârlad – Ana Maria Iordache, Liviu Iordache și Panaite Sebastian.

„Mă bucur că am reușit să deschidem împreună o ușă, de fapt, să deschidem drumul pentru alte concursuri private. Suntem deschizători de drumuri. Am început în 2011 să organizăm această competiție, cu participarea a doar 40 de sportive. Încet, încet, de la an la an, am reușit să implicăm mai multe cluburi, iar competiția a devenit una foarte cunoscută pe plan național. După Cupa „Andreea Răducan” au apărut și alte competiții, precum Cupa „Nadia Comăneci” sau „Țară, țară, vrem campioane”. Sunt competiții care promovează gimnastica în rândul copiilor și, de asemenea, sunt competiții care au rolul de a căli gimnastele, de mici, pentru competițiile importante la care vor participa. În competiții emoțiile trebuie stăpânite, iar Cupa «Andreea Răducan» este un concurs în care gimnastele învață să își stăpânească emoțiile”, a declarat Andreea Răducan.

Andreea a ținut să mulțumească Federației Române de Gimnastică, implicată în organizarea competiției, dar și sponsorilor, pe care i-a numit „prieteni ai gimnasticii, care se implică în educația sportivă a copiilor”.

Cupa „Andreea Răducan” are, incontestabil, un parcurs ascendent, urmat și de sportivele de la Bârlad. În ciuda condițiilor de pregătire și antrenament, care sunt departe de a fi cele mai bune, gimnastele de la CSS Bârlad împreună cu antrenorii lor reușesc să obțină performanțe foarte bune. Chiar dacă Ministerul Învățământului nu a alocat sume suficiente pentru îmbunătățirea condițiilor de antrenament, iar Primăria Bârlad a sprijinit firav activitatea secției de gimnastică, SC Petrom, firma care sprijină financiar performanța în gimnastica românească, a fost de un real ajutor sportivelor din Bârlad. Astfel, în ultimul an, această firmă a sponsorizat secția de gimnastică a CSS Bârlad cu o bârnă, câteva saltele, palmiere, o minitrambulină, o masă de sărituri pentru începători și câteva huse pentru aparate. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: