Home » Justitie » 27.000 de euro, confiscați de la pasagera unui microbuz, după ce a încercat să-i introducă ilegal în țară, prin Vama Albița

27.000 de euro, confiscați de la pasagera unui microbuz, după ce a încercat să-i introducă ilegal în țară, prin Vama Albița

O tânără de 24 de ani, din Capitală, a fost amendată cu suma de 3.000 de lei de către polițiștii de frontieră vasluieni după ce a încercat să introducă ilegal în țară, prin Vama Albița, 37.000 de euro, bani ascunși în bagajele personale. Autoritățile de frontieră i-au confiscat bucureștencei, pasageră într-un microbuz, 27.000 de euro, sumă ce depășea plafonul vamal admis.

Cei 37.000 de euro, în bancnote de 500 și 50 de euro, au fost descoperiți ascunși printre lucrurile personale dintr-o geantă de voiaj a tinerei de 24 de ani, care intenționa să introducă ilegal valuta în România. Femeia era pasager într-un microbuz de transport persoane, înmatriculat în Republica Moldova, care efectua o cursă regulată pe ruta Chișinău – București. Depistarea valutei s-a făcut, susțin polițiștii de frontieră, în urma controlului amănunțit făcut asupra microbuzului și pasagerilor, în baza profilului de risc.

Tânăra a spus autorităților de frontieră că banii respectivi îi avea împrumutați de la o persoană din Chișinău, fără a preciza scopul. Femeia a spus că nu știa că are obligația să declare la controlul la frontieră orice sumă ce depășește plafonul vamal admis, respectiv 10.000 de euro”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Autoritățile de frontieră i-au confiscat bucureștencei 27.000 de euro, sumă ce depășea plafonul vamal admis. De asemenea, polițiștii de frontieră au amendat-o cu 3.000 de lei. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: