Home » Administratie » Primarul de Vulturești, găsit incompatibil de ANI

Primarul de Vulturești, găsit incompatibil de ANI

Primarul comunei Vulturești, Costică Anton, a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate pentru că este ”comerciant” în cadrul propriei întreprinderi individuale încă din anul 2012. Edilul nu a dorit să-și exprime un punct de vedere la ANI cu privire la cele constatate.

Agenția Națională de Integritate (ANI) găsește stări de incompatibilitate pe bandă rulantă în rândul aleșilor din județul nostru. Ultimul descoperit în neregulă de către instituție este primarul de Vulturești, Costică Anton, care ar fi în ilegalitate de aproape cinci ani pe motiv că ar deține calitatea de ”comerciant” în cadrul propriei firme.

Începând din data de 18 iunie 2012, deține simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Anton C. Costică-Adrian Întreprindere Individuală, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003. Persoana în cauză a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, respectiv de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Anton Costică-Adrian nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, susțin reprezentanții ANI.

Potrivit articolului 87, aliniatul g, din Legea nr. 161/2003, „funcția de primar și viceprimar, primar general și viceprimar al municipiului București, președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: