Home / Politic / ”Nu pot fi solidar cu incapabili să ia poziție publică împotriva PSD, față de care au arătat, de fiecare dată, o atitudine umilă și serviabilă”

”Nu pot fi solidar cu incapabili să ia poziție publică împotriva PSD, față de care au arătat, de fiecare dată, o atitudine umilă și serviabilă”

Declarația de presă a deputatului PNL Daniel Olteanu, față de excluderea lui Gabriel Beraru, viceprimarul comunei Tăcuta, din Biroul Politic Județean.

”Constat însă, cu indignare și îngrijorare, că, la doar cȃteva săptămȃni de la instalare, conducerea nelegitimă a Organizației PNL Vaslui continuă seria abuzurilor începute în perioada de organizare și desfășurare a alegerile interne. Excluderea domnului Ion Gabriel Beraru, viceprimar al comunei Tăcuta, este un exemplu al ofensivei conducerii contestate a PNL Vaslui de epurare a organizațiilor locale și de îndepărtare a liberalilor de PNL.

Aceasta este semnificația acțiunilor la care am asistat săptămȃna trecută, departe de ceea ce înseamnă aplicarea unor decizii corecte, statutare, în urma unei analize obiective a activității din fiecare organizație.

Cum altfel poate fi calificată excluderea din Consiliul Local și din organizația PNL Tăcuta a unui membru care și-a dovedit loialitatea și a adus rezultate pentru organizația din care face parte, atȃt în campania pentru alegerile locale, cȃt și în cea pentru parlamentare? Aceasta este răsplata care îi așteaptă pe cei care muncesc pentru PNL Vaslui?

Le reamintesc tuturor celor care consideră că funcțiile politice deținute temporar (pentru care nu au primit nici măcar girul majorității) le oferă dreptul de a-și impune, prin forță, punctul de vedere, că un asemenea comportament nu face decȃt să destabilizeze organizațiile locale și afectează grav credibilitatea Organizației Județene a PNL.

Retragerea sprijinului politic ca urmare a unor frustrări personale reprezintă o amenințare la adresa tuturor liberalilor care și-au adus contribuția, de-a lungul timpului, la creșterea și consolidarea organizațiilor locale și, implicit, a celei județene. Epurarea unor membri valoroși nu este decât o formă evidentă de îndepărtare a tuturor liberalilor de PNL, care riscă să devină un partid fracturat ireversibil, în care își mai pot găsi locul doar oportuniștii sau cei care servesc, temporar, intereselor conducerii nelegitime de astăzi.

Atrag atenția că o conducere care nu are respect față de lege, statut și regulamente, nici față de toți membrii partidului, nu este o conducere liberală. Nu pot fi solidar cu asemenea ʺliberaliʺ, care au arătat că sunt incapabili să ia poziție publică împotriva principalului adversar politic, PSD, preferȃnd în schimb, de fiecare dată, o atitudine umilă și serviabilă. De asemenea, nu mai pot accepta lipsa de viziune și decizia politică îndoielnică, ambele sancționate deja în organizația PNL Bȃrlad, unde alegerea președintelui s-a făcut cu doar 80 de voturi, ceea ce dovedește că majoritatea liberală, alta decât grupul ales cu vot minoritar, nu mai tolerează minciuna și duplicitatea.

Preocupată să pornească „vȃnătoarea de vrăjitoareʺ în interiorul partidului, să amenințe și să intimideze membrii pe care altădată se sprijinea, conducerea nelegitimă a Organizației Județene a uitat (nu vrea sau nu poate?) să lupte pentru vasluieni și pentru comunitățile locale. În această situație, îndepărtarea liberalilor de PNL devine inevitabilă și ar putea avea consecințe iremediabile.

Daniel OLTEANU,

Deputat PNL de Vaslui”

About Simona Vasile

x

Check Also

Liberalul Adrian Todireasa a scăpat cu avertisment, deocamdată

Biroul Politic Local al organizației ...

Ce spun politicienii vasluieni despre căderea guvernului

de Simona MIHĂILĂ Rezultatul moțiunii ...

Consilierul Adrian Todireasa, exclus din PNL?

În această seară, la Bârlad, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: