Home » Sport » Duminică începe play-off-ul ligii a IV-a, însă nu e sigur încă dacă primele patru clasate îl vor disputa

Duminică începe play-off-ul ligii a IV-a, însă nu e sigur încă dacă primele patru clasate îl vor disputa

Echipa suporterilor vasluieni a rămas în careul de ași după ultima etapă a sezonului regulat și ar trebui să se alăture în lupta pentru play-off-ul Ligii a IV-a echipelor Pajura Huși, FC 2007 Gârceni și Vitis Șuletea. Configurația echipelor care vor disputa play-off-ul ar putea suferi însă modificări dacă echipele calificate nu vor avea dosarele complete joi, când va avea ședința tehnică și ședința Comitetului Executiv al Asociației Județene de Fotbal Vaslui.

FC 2002 Vaslui a reușit să obțină toate punctele în deplasarea de la Multim Perieni, scor 2 – 0. Ambele goluri au venit în partea secundă, după ce la pauză scorul era alb, 0 – 0. Ocupanta locului patru a trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 25, când Cristi Buruiană a trimis mingea în bară. Lili Moraru și-a adus echipa în avantaj în minutul 57, după o foarfecă. Emoțiile au fost risipite târziu, abia în minutul 88. Cristi Buruiană nu mai iertat și a împins mingea în poarta adversă după o centrare din lovitură liberă lateral dreapta, a lui Petronel Cumpănă. La acest rezultat nu mai depindea de evoluția celor de la Juventus Fălciu, singura echipă care îi amenința locul patru. Ocupanta locului cinci nu a putut face față însă oricum celor de la FC 2007 Gârceni și a pierdut disputa cu 1 – 3.
Liderul Pajura Huși a obținut a 15-a victorie din 18 partide, scor 3 – 1 cu Sporting Bârlad. Hușenii au mai obținut o remiză și au pierdut doar două partide în acest sezon.
Scorul etapei a fost înregistrat la partida Atletic Club Bârlad – Unirea Banca, unde s-au marcat nu mai puțin de 11 goluri. Unirea Banca a reușit în prima repriză golul de onoare, însă bârlădenii conduceau deja detașat la pauză, scor 6 – 1. Aportul ofensiv al acestora a fost devastator și în partea secundă, când au continuat să profite de ocaziile create.
Pajura Huși a terminat sezonul regulat pe primul loc, cu 46 de puncte. Faptul că merită această poziție se reflectă în faptul că are atât primul atac, cu 74 de goluri marcate cât și cea mai bună apărare, care a fost învinsă de doar 25 de ori. FC 2007 Gârceni, câștigătoarea fazei județene a Cupei României ocupă locul doi, cu 42 de puncte, după 14 victorii și patru eșecuri. Completează podiumul Vitis Șuletea, care are 37 de puncte după ce a pierdut doar trei partide dar a pierdut puncte importante în patru remize. FC 2002 Vaslui a terminat pe locul patru, cu 34 de puncte, iar pe cinci s-a clasat Juventus Fălciu, cu 30 de puncte.
Atletic Club Bârlad, ghinionista de serviciu, are C.I.S și ar putea disputa play-off-ul

Atletic Club Bârlad a terminat pe locul șase, cu 29 de puncte însă se poate considera ghinionistă să rateze play-off-ul pentru că a practicat un fotbal de calitate. În chiar prima lui participare în Liga a IV-a de fotbal, clubul coordonat de Victor Cozma a fost ofertant. Drept dovadă are al treilea atac, cu 57 de reușite și a doua apărare, cu doar 26 de goluri primite. Atletic Club Bârlad nu a pierdut niciodată la diferență mai mare de două goluri în Liga a IV-a. Cele mai drastice înfrângeri suferite au fost 1 – 3 în deplasare la Pajura Huși și 0 – 2 în deplasare la FC 2007 Gârceni. A pierdut la scor minim, 0 – 1, alte trei partide, cu Pajura Huși, Vitis Șuletea și Sporting Bârlad. În celelalte două înfrângeri suferite spectatorii au avut parte de un spectacol pe cinste, cu o ploaie de goluri. Bârlădenii au pierdut cu 2 – 3 în deplasare la FC 2002 Vaslui și 3 – 4 acasă cu FC 2007 Gârceni. A remizat cu scorul de 2 – 2 în celelalte meciuri jucate cu FC 2002 Vaslui și Vitis Șuletea. Atletic Club Bârlad este echipa care a reușit să câștige la cea mai mare diferență, scor 12 – 0 cu Multim Perieni. Cea mai bună prestație a liderului Pajura Huși a fost 10 – 1 cu Unirea Banca, același scor pe care l-au realizat bârlădenii în ultima etapă. Prestațiile reușite ale Atletic Club Bârlad ar putea fi răsplătite de Comitetul Executiv al AJF Vaslui joi, cu prezența în partea a doua a competiției.

“Momentan cluburile calificate, dar și celelalte au fost anunțate sau urmează să fie anunțate pentru a prezenta documentele necesare pentru că dosarele de club nu sunt complete la unele. Știu deocamdată că au certificatul de identitate sportivă (C.I.S) primele două clasate, Pajura Huși și FC 2007 Gârceni. Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal este organul abilitat să organizeze competițiile și acest for va lua joi decizia referitoare la care vor fi echipele care vor disputa play-off-ul. Există posibilitatea ca Atletic Club Bârlad să participe la play-off în detrimentul unei echipe calificate care nu prezintă C.I.S,ul, dacă aceasta îl are ”, a declarat pentru Est News Bogdan Gheorghiță, președintele AJF Vaslui.

Sporting Bârlad a terminat pe șapte, cu 25 de puncte, pe opt s-a clasat Multim Perieni, cu nouă puncte, iar pe 10 a terminat Unirea Banca , care a obținut șapte puncte. Flacăra Murgeni a obținut doar o victorie și a sfârșit prin a fi exclusă din competiție în retur.
Cum se va desfășura play-off-ul și cine retrogradează
Play-off-ul Ligii a IV-a se va juca în sistem campionat, între patru echipe. Fiecare echipă joacă cu toți ceilalți adversari, o dată pe teren propriu și o dată în deplasare. Vor fi în total șase etape, cinci duminici și o etapă intermediară, într-o joi. Echipa care, după disputarea tuturor jocurilor prevăzute în program, a obținut cel mai mare număr de puncte, este clasată pe primul loc în campionat.
Trebuiau să retrogradeze în Liga a V-a echipele clasate pe ultimele două locuri, 9 și 10, însă situația s-a schimbat datorită excluderii formației Flacăra Murgeni. Astfel a retrogradat Unirea Banca, iar Multim Perieni, ocupanta locului opt, va trebui să joace baraj (tur/retur) pentru a rămâne în Liga a IV-a, cu ocupanta locului 3 în ierarhia finală a Ligii a V-a. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: