Home » Social » Muzeul Vasile Pârvan organizează a XIII-a ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice

Muzeul Vasile Pârvan organizează a XIII-a ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice

Muzeul „Vasile Pârvan” deschide programul Zilelor Culturale ale Bârladului prin organizarea celei de a XIII-a ediții a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice. Timp de două zile, vineri și sâmbătă, specialiștii din țară și Republica Moldova prezintă și vor dezbate problematici legate de preocupările și realizările din domenii diferite de cercetare.

La secția de arheologie-istorie participanții ne propun două teme: pentru secțiunea preistorie tema este „Noi contribuții în cercetarea preistoriei”, iar pentru perioada primului mileniu creștin tema „Arheologia mileniului I d. Chr. la est și vest de Prut”. Departamentul astronomie ne propune tema „Momente importante în istoria astronomiei românești”, iar secția memorialistică, ne invită la o întoarcere în timp, prin „Mărturii documentare. Corespondență de război”.

Mircea Mamalaucă

În aceeași perioadă va mai avea loc concertul instrumental, susținut vineri, la orele 20,30, la Pavilionul „Marcel Guguianu”, de violonistul Radu Ropotan și pianista Liliana Iacobescu. În concert vom putea asculta lucrări de W.A. Mozart, J. Brahms, G. Faure, E. Chausson, H. Wieniawski. Sâmbătă de la ora 11,00, iubitorii de artă sunt invitați la vernisajul expoziției „Valori”, a artistului bârlădean Valentin Stoian.

„Sperăm că această ofertă cultural-științifică, atât de generoasă, să fie pe placul publicului noastru, iar acesta să se afle în număr cât mai mare în sălile muzeului”, a declarat profesorul Mircea Mamalaucă, directorul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad. Intrarea va fi liberă la cele trei evenimentele anunțate.

În intervalul 12-21 mai 2017, la Bârlad se va derula programul Zilelor Culturale, care au ajuns la cea de a XXXII-a ediție. Vor fi 10 zile în care oameni de cultură, cercetători din țară și străinătate vor participa la manifestările propuse pentru acest important eveniment. (G.P)

About Tehno Redactor