Home » Social » Programul Start-up Nation, interesant pentru tinerii întreprinzători din Vaslui

Programul Start-up Nation, interesant pentru tinerii întreprinzători din Vaslui

Programul Start-up Nation pare a fi de interes pentru tinerii întreprinzători din Vaslui, în condițiile în care sala de ședințe a Consiliului Județean a fost neîncăpătoare la acțiunea de prezentare făcută de către secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer. De altfel, tinerii au adresat foarte multe întrebări oficialului de la București pentru a aflat dacă pot obține cei 200.000 de lei nerambursabili de la stat.

Sala Mare a Consiliului Județean Vaslui a fost neîncăpătoare pentru viitorii posibili întreprinzători din județul nostru la acțiunea pe prezentare a Programului Start-up Nation. Pe lângă numeroșii primari care au dat curs invitației oficialilor Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA), zeci de tineri au fost curioși să afle în ce condiții pot obține ajutorul de minimis de 200.000 de lei oferit de stat pentru dezvoltarea unei afaceri. Drept dovadă a fost și numărul mare de întrebări adresat secretarului de stat Ilan Laufer, care a răspuns punctual celor care, de la sfârșitul acestei luni, vor putea accesa programul.

Prioritar pentru noi prin acest program este să creăm un mediu de afaceri mai prietenos, mai predictibil, în care să-ți desfășori activitatea cu drag. Dorim să atragem câți mai mulți oameni în mediul antreprenorial, în special tineri. Însă, determinarea este esențială în succesul dumneavoastră. Două sute de mii de lei este o sumă importantă pentru a dezvolta o afacere profitabilă și faceți pe cât posibil să fructificați această șansă”, a fost îndemnul secretarului de stat în cadrul MMACA, Ilan Laufer.

Programul Start-up Nation prevede acordarea unor ajutoare de minimis nerambursabile în valoare de până la 200.000 de lei pentru fiecare întreprinzător privat, pentru un număr maxim de 10.000 de beneficiari la nivel național. Bugetul total alocat programului se ridică la 380 de milioane de euro, iar înscrierea celor interesați pentru obținerea fondurilor de la stat se va face doar on-line, pe site-ul ministerului.

Termenul limită de semnare a acordurilor de finanțare este 29 septembrie 2017.
Cei care vor accesa programul vor trebui să creeze minim un loc de muncă pe o perioadă de cel puțin doi ani, fiind astfel estimată crearea a aproximativ 20.000 de locuri de muncă. De altfel, salariul este deductibil pe o perioadă de până la un an, iar suma maximă ce poate fi dedusă este de 3.100 de lei, respectiv salariul mediu pe economie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: