Home » Administratie » 79 de firme din județ, amendate în ultima lună din cauza încălcării legislației muncii

79 de firme din județ, amendate în ultima lună din cauza încălcării legislației muncii

Un număr de 79 de firme din județul nostru au fost amendate în ultima lună de din cauza încălcării legislației muncii. Inspectorii ITM Vaslui au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 63.000 de lei, însă aproape jumătate din sumă s-a regăsit în procesele verbale pentru munca la negru descoperită la trei angajatori.

Legislația muncii reprezintă în continuare o problemă pentru o parte dintre angajatorii din județ. Drept dovadă o reprezintă cele 130 de sancțiuni contravenționale aplicate firmelor controlate în aprilie de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui. În total, au fost sancționați 79 de angajatori verificați de inspectorii de muncă, majoritatea pentru nerespectarea legislației în domeniul sănătății și securității în muncă.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 63.000 de lei. Pentru munca fără forme legale au fost sancționați trei angajatori, cu câte 10.000 de lei fiecare, pentru folosirea unui număr de trei persoane fără contracte de angajare”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

În domeniul sănătății și securității în muncă au fost date 117 sancțiuni, în valoare de 31.500 lei. Tot în luna aprilie, a fost comunicat de către angajatori un accident la locul de munca care este în curs de cercetare în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: