Home » Invatamant » Elevii vasluieni Andrei Popa și Andrei Chiriac, calificați în lotul național pentru olimpiada internațională de informatică

Elevii vasluieni Andrei Popa și Andrei Chiriac, calificați în lotul național pentru olimpiada internațională de informatică

Elevii vasluieni Andrei Popa, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, și Andrei Chiriac, cursant al Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui, sunt la un pas de a participa la Olimpiada internațională de informatică. Cei doi elevi mai au de trecut o singură etapă pentru fi prinși în lotul național al României, după ce au obținut punctajul necesar pentru a se califica în ultima etapă a preselecțiilor.

Județul nostru are șansa, și în acest an, de a fi reprezentat la nivel internațional la disciplina informatică. Doi elevi din municipiul reședință sunt la un pas de a se califica în lotul național al României pentru una dintre cele mai râvnite olimpiade la nivel internațional. În acest sens, Andrei Popa, elev în clasa a XII-a la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui și Andrei Chiriac, de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui, au trecut și cea de-a doua etapă a calificărilor pentru lotul național. Primul s-a clasat pe locul III, în timp ce informaticianul de la Procopiu a obținut punctele necesare pentru a se poziționa pe locul XIV în ierarhia națională.

Cei doi elevi vor participa la ultima etapă de calificare, de pe 19 mai, la care au șanse reale de obține punctajul necesar pentru a merge la olimpiada internațională. Ca și în anii anteriori, este o bucurie și o satisfacție pentru noi că avem elevi care să ne reprezinte la un nivel atât de înalt”, a declarat pentru Est-News inspectorul pentru disciplina informatică din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Lidia Rășcanu.

Elevul Andrei Popa ar fi la al treilea an consecutiv în care s-ar califica la olimpiada internațională de informatică, performanță unică în acest sens pentru învățământul vasluian. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: