Home » Sanatate » Fructe și legume comercializate în spații improprii

Fructe și legume comercializate în spații improprii

În cursul lunii aprilie 2017, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (D.S.V.S.A) Vaslui a dat amenzi de 1.200 lei pentru comercializarea legumelor și fructelor în spații neînregistrate sanitar-veterinar.
De asemenea, în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară, s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
Astfel de acțiuni au avut loc luna trecută în toate județele și în municipiul București. Au fost efectuate 8.728 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a semințelor, legumelor și fructelor. Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produsele alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 175 de amenzi contravenționale în valoare totală de 296.600 lei și au fost acordate 132 avertismente pentru deficiențe minore.
Cele mai mari amenzi au fost date în județul Olt (49.600 lei) pentru manipularea produselor alimentare fără respectarea normelor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și comercializare produse cu termen de valabilitate depășit. Amenzi consistente s-au dat și la Cluj (31.800), Dolj (31.200), București (23.200), Dâmbovița (19.700), Călărași (15.600), Ilfov (14.000), Bistrița – Năsăud (12.800), Timiș, Bacău și Galați (11.000). (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: