Home » Social » Gabriel, un băiețel bolnav de sindromul „Angelman”, are nevoi de ajutorul nostru

Gabriel, un băiețel bolnav de sindromul „Angelman”, are nevoi de ajutorul nostru

Bârlădenii sunt așteptați, în acest sfârșit de săptămână la o activitate inedită, o expoziție de carte și lucrări de artă plastică în aer liber. Evenimentul, organizat sâmbătă, 13 mai, de către Asociația Femeilor Întreprinzătoare „A FI” din Bârlad, în colaborare cu Primăria Bârlad, va fi o acțiune cu caracter caritabil.

Acțiunea intitulată «„A FI!” – Prezent în cultura bârlădeană, dar și în viața comunității» se va desfășura pe platoul din fața Teatrului „Victor Ion Popa” și are ca scop strângerea de fonduri pentru Gabriel – George Bălan, în vârstă de 10 ani, diagnosticat cu sindromul „Angelman”. Aceasta este o boală genetică rară, care, din păcate, transformă bolnavul într-o persoană dependentă de cei din jur.

„Evenimentul se dorește A FI o modalitate prin care bârlădenii care nu sunt obișnuiți cu lansările de carte, vernisajele sau concertele, își pot cunoaște concitadinii care au un talent deosebit. Oamenii de cultură sunt cei care duc de fapt umanitatea mai departe, dar sunt dați uitării sau, într-un caz fericit, sunt amintiți doar la evenimentele culturale. Avem atât de mulți bârlădeni talentați încât sunt aproape sigură, că ne-ar putea invidia orice alt mare centru cultural al țării. Asta dorim noi, Asociația Femeilor Întreprinzătoare din Bârlad, să facem. Să îi aducem alături pe toți membrii cetății, să ne bucurăm împreună de sentimentul de a fi altruiști. Noi dorim să reușim să cultivăm această dorință, care de fapt este ancestrală, aceea de a ne uni în jurul unui seamăn aflat în nevoie. Creațiile artiștilor și scriitorilor bârlădeni care au dorit să fie alături de noi la eveniment vor fi vândute, iar cele care vor rămâne nevândute vor fi înapoiate donatorilor. Cu banii obținuți vom ajuta familia lui Gabriel, care are atâta nevoie de cei din jur”, ne-a declarat Mioara Timofte, președinta „A FI!” Bârlad.

La acțiunea caritabilă de pe 13 mai au confirmat prezența George Irava, Mioara Popa, Constantin Cornel Pleșu, Dorina Stoica, Gabriela Ana Balan, Vasile Chelaru, Roxana Galan, Ionel Șerban, Cristina Grigoraș, Petruța Chiriac, Nina Cărăbăț, Marinel Gîlcă, Ionel Dorin, scriitori și artiști plastici cunoscuți și mai puțin cunoscuți, cât și elevi ai Școlii de Arte „N. N. Tonitza”. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: