Home » Sport » HC Vaslui întâlnește sâmbătă SCM Politehnica Timișoara, într-un decisiv din faza a doua a play-off-ului

HC Vaslui întâlnește sâmbătă SCM Politehnica Timișoara, într-un decisiv din faza a doua a play-off-ului

Handbal Club Vaslui primește, sâmbătă, vizita celor de la SCM Politehnica Timișoara, într-un meci care contează pentru a obține unul din locurile 5 sau 6. Partida, care va avea loc de la ora 18:30, este decisivă după ce fiecare echipă a câștigat meciul de pe teren propriu.

Elevii lui Sandu Iacob și Alexandru Acsinte sunt avantajați și dispută cel de-al treilea meci pe teren propriu deoarece au terminat sezonul regulat pe un loc mai bun. Din acest motiv partida va avea loc în Sala Sporturilor din Vaslui. Dacă reușește calificarea, HC Vaslui va juca pentru locul cinci cu HC Odorhei sau Dunărea Călărași.

Handbal Club Vaslui a câștigat prima partidă din această fază, scor 28 – 27. A pierdut apoi cel de-al doilea meci cu SCM Politehnica Timișoara, scor 28 – 33. Aceeași situație s-a întâmplat și în sezonul regulat, în cadrul căruia vasluienii au avut câștig de cauză în tur, scor 32 – 29, iar în retur timișorenii s-au impus cu 30 – 25. În cele zece meciuri disputate până acum oaspeții au avut câștig de cauză de șase ori, iar favoriții noștri au avut câștig de cauză de patru ori.

Gabriel Bujor continuă să fie golgheterul Ligii Zimbrilor și unul dintre artizanii unei victorii așteptate de vasluieni, cu 188 de goluri marcate în acest sezon al primului eșalon de handbal masculin din România. Mari speranțe se leagă și de fratele acestuia, Mihai Bujor, care cu113 goluri marcate a fost unul din principalii pioni ai unui parcurs foarte bun al formației HC Vaslui. Călin Hagiu a fost și el decisiv de multe ori , și a marcat până acum 94 de goluri. Urmează în acest clasament al eficienței ofensive sunt Didi Hrimiuc (65), Andrei Popescu (59), Claudiu Dediu (51), Valentin Anton (45), Vlăduț Vlad (27), Marian Barac (26), Mihai Bușecan (14), Gabriel Cotinghiu (11), Mihai Sandu, Tiberius Moldovan (câte 8), Gabriel Cumpănici (3), Andrei Popa (1). Au influențat de multe ori rezultatul final prin evoluții remarcabile portarii Răducu Tamaș, Bogdan Pralea și Ciprian Iftene.

Filip Marjanovic este principala gură de tun a adversarei vasluienilor, cu 165 de reușite în Liga Zimbrilor și al doilea golgheter al competiției. Mai pot face diferența pentru timișoreni Filip Lazarov (99), Vuk Milosevic (97), Marko Lasica (94), Cristi Fenici (90) sau Marko Simovic (75).

SCM Politehnica Timișoara a fost foarte aproape de calificarea în Final Four, după ce a pierdut la un gol meciul decisiv cu Potaissa Turda, scor 23 – 24. Pe teren propriu a învins în extremis adversara din prima etapă a play-off-ului, scor 30 – 29. HC Vaslui a fost și ea o nucă tare în fața celor de la CSM București, echipă în fața căreia a cedat în ambele partide la o distanță de trei lungimi.

Semifinalele Ligii Zimbrilor, Dinamo București – HC Dobrogea Sud Constanța și AHC Potaissa Turda – CSM București se vor disputa sâmbătă. A doua zi se vor juca și finala mică și finala mare pentru a se stabili configurația finală a clasamentului în Liga Zimbrilor.

În play-out joacă echipele de pe locurile 9-13, adică CSU Suceava, Steaua București, CSM Focșani, CSM Făgăraș și CSM Satu Mare (4), pentru evitarea retrogradării. Primele două echipe vor rămâne în Liga Națională, următoarele două vor juca la turneul de baraj, iar ultima clasată va retrograda.

Pe primele locuri în play-out sunt CSA Steaua București și CSU Suceava, care însă nu au scăpat de emoții. CSM Focșani 2007, cea de-a doua echipă de pe loc de baraj este foarte aproape de primele două și au mai rămas șase etape de jucat. Bucureștenii au 27 de puncte, cu doar trei mai multe decât următoarea clasată. CSM Focșani 2007 ocupă locul trei, cu 19 puncte. CSM Satu Mare are doar 4 puncte și va retrograda. CSM Făgăraș are 13 puncte și va disputa cu siguranță barajul. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: