Home » Sport » Luptă mare pentru locul doi, în cele trei serii din Liga a V-a

Luptă mare pentru locul doi, în cele trei serii din Liga a V-a

Iubitorii de fotbal au fost martori weekend-ul trecut la partide extrem de spectaculoase în Liga a V-a. Au fost marcate 43 de goluri în nouă partide, o medie de peste cinci pe meci. Cele mai multe, 27, au fost opera fotbaliștilor care evoluează în Seria I Vaslui Vest. Meciurile continuă să aibă o miză semnificativă, motiv pentru care spectacolul e la el acasă.
Cea mai aprigă luptă e în Seria III Bârlad, acolo unde trei echipe au șanse reale pentru cele două locuri calificabile în semifinale. Deși în celelalte două serii se știu echipele calificate meciurile rămase de disputat pot face diferența în faza următoare. Configurația finală a clasamentului după Faza 1 contează pentru punctajul cu care primele patru clasate din Seria I Vaslui Vest și Seria II Vaslui Est vor începe mini play-off-ul. Ocupantele primului loc vor începe cu 3 puncte, locurile 2 vor avea la start 2 puncte, iar echipele care au terminat pe 3 vor începe cu 1 punct. Cele care au terminat pe patru vor porni fără nici un punct. Aceste puncte pot face diferența, pentru că doar primele două clasate din cele două serii de mini play-off se vor califica în semifinalele Ligii a V-a.

Liderul seria I Vaslui Vest, Racova Pușcași a învins clar în deplasarea de la SMART Negrești, scor 2 – 5. Ocupanta locului trei a arătat destul de bine doar în prima parte a jocului, iar la pauză era doar 1 – 2. Viitorul Rebricea nu a reușit să profite la maxim de acest rezultat și a înregistrat doar o remiză, scor 3 – 3 în deplasare la Avântul Zăpodeni. Ocupanta locului doi are astfel doar două puncte peste următoarea clasată. Inter Sport Vaslui a rămas pe patru, dar a egalat ocupanta locului trei, după ce a învins la scor de tenis în deplasare la Voința Ștefan cel Mare. Gazdele conduceau la pauză cu 3 – 2, dar Inter Sport Vaslui a reușit să întoarcă scorul în partea secundă, care a fost la fel de animată.

SC 2000 Lipovăț a învins într-un meci lipsit de miză pe Vulturul Bălteni, scor 3 – 1. Golurile victoriei au venit în repriza a doua, după ce la pauză scorul era 1 – 1.

Racova Pușcași ocupă primul loc, cu 37 puncte, după 12 victorii și o remiză (un meci în plus disputat). Viitorul Rebricea ocupă locul doi cu 23 puncte, urmată de SMART Negrești și Inter Sport Vaslui, care au 21 de puncte. Ocupanta locului patru are însă un meci în plus disputat. Voința Ștefan cel Mare e pe 5 cu 15 puncte, dar are și două meciuri mai puțin disputate față de ocupantele locurilor doi și trei. Urmează Vulturul Bălteni, cu 12 puncte și SC 2000 Lipovăț, cu 9 puncte. Ultima clasată, Avântul Zăpodeni, are doar patru puncte.

Flacăra Muntenii de Sus. Liderul seriei II Vaslui Est, a suferit prima înfrângere, scor 2 -3. Derby-ul primelor două clasate a fost adjudecat de Viitorul Văleni, care a condus ostilitățile pe toată durata disputei. Star Tătărani a învins pe Rapid Brodoc cu 3 – 0 și rămâne astfel în cărți pentru locul doi. Avântul Solești a câștigat la masa verde partida cu Dinamic Boțești, echipă exclusă din competiție. FC Ghergheleu a beneficiat de același scor, pentru că avea meci programat cu Victoria 2013 Muntenii de Jos, echipă care s-a retras din competiție.

Flacăra Muntenii de Sus e lider, cu 32 puncte, urmată de Viitorul Văleni și FC Star Tătărani, ambele cu 22 de puncte. Urmează pe patru FC Rapid Brodoc, cu 19 puncte. Pe cinci e Avântul Solești, cu 18 puncte. Locul șase e ocupat de FC Ghergheleu, care are 16 puncte. Pe șapte e Victoria 2013 Muntenii de Sus, cu 13 puncte. Pe pe opt se află Dinamic Boțești, cu șapte puncte.

Avântul Băcani a reușit să recupereze o distanță de șase puncte față de prima clasată din Seria III Bârlad, în ultimele etape. După ce etapa trecută a învins liderul acum a profitat de faptul că FDR Tutova a stat și a înregistrat un nou succes, scor 2 – 1. A învins greu însă în deplasare la Unirea Alexandru Vlahuță, meci în care gazdele conduceau la pauză cu 1 – 0. Steaua Ivești a învins cu 4 – 1 pe FC Vinderei și e la egalitate de puncte cu ocupanta locului doi.

FDR Tutova are un parcurs aproape perfect până acum, cu 24 puncte după zece partide. Avântul Băcani ocupă locul doi, cu 18 puncte. Steaua Ivești e pe trei cu 18 puncte, dar cu un golaveraj mai slab. Urmează Unirea Alexandru Vlahuță și FC Vinderei, ambele cu 9 puncte. Cu șapte etape rămase de disputat lupta pentru cele două locuri calificabile în semifinalele Ligii a V-a e aprigă. Distanța de doar șase puncte între prima clasată și ocupantele locurilor doi și trei e mică și nu poate fi exclusă varianta ca FDR Tutova să nu se califice. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: