Home » Administratie » Toți salariații Gărzii de Mediu Vaslui au blocat activitatea, participând la greva generală declanșată la nivel național

Toți salariații Gărzii de Mediu Vaslui au blocat activitatea, participând la greva generală declanșată la nivel național

Toți salariații Gărzii de Mediu Vaslui au blocat în totalitate activitatea, miercuri, în cadrul grevei generale declanșată la nivel național. Angajații instituției au refuzat să mai meargă în control și să elibereze documente unor primării care au solicitat diverse documente.
Activitatea Comisariatului Județean de Mediu Vaslui a fost blocată, miercuri, în totalitate de către angajații instituției, care s-au aflat, pe parcursul întregii zile, în grevă generală. Astfel, cei 12 salariați ai unității au refuzat să mai desfășoare orice fel de activitate, de la derularea unor acțiuni de control în teren, până la emiterea unor documente către instituțiile statului. Mai mult decât atât, angajații au ieșit în fața sediului instituției, act prin care și-au anunțat participarea la grevă.

Astăzi (n.r.-miercuri), am pichetat sediul instituției și am ieșit cu toții în curtea Gărzii de Mediu Vaslui. Am sistat orice activitate curentă și nu mai dăm curs la nicio sesizare din partea reclamanților. De asemenea, nu mai eliberăm note de constatare de finalizare a unor proiecte europene, ceea ce presupune pentru primării, de exemplu, pierderea unor finanțări”, ne-a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Vaslui, Cristian Laic.

Angajații Gărzii de Mediu Vaslui au intrat în grevă generală în solidar cu ceilalți colegi din țară, nemulțumiți de inechitățile salariale. Conducerea instituției susține că salariul mediu la nivelul județului Vaslui este de 2.100 de lei, fără a mai fi majorat în ultimii opt ani. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: