Home » Justitie » Aproximativ 100 litri de alcool depistați de polițiștii de frontieră vasluieni

Aproximativ 100 litri de alcool depistați de polițiștii de frontieră vasluieni

Polițiștii de frontieră vasluieni, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița, au depistat la controlul de frontieră aproximativ 100 litri de alcool pe care doi bărbați cu cetățenie română și moldovenească încercau să îi introducă ilegală în țară prin sustragere de la controlul de frontieră.

Sergiu C., cu cetățenie română și moldovenească, conducea un microbuz marca Mercedes si a vrut să intre în țară cu 88,5 litri de alcool, ambalat în recipiente de capacități diferite, ascunse în coletele și bagajele transportate, pentru care soferul nu detinea documente legale. Planul i-a fost zădărnicit când polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control microbuzul. Cu privire la cele constatate, Sergiu C. a declarat că transportă coletele și bagajele respective în Italia și că nu are cunoștință despre faptul că în interiorul coletelor se află produse accizabile.
Întreaga cantitate de 88,5 litri alcool a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor si polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand că acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia”a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.
În aceeași zi, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița cetățeanul român Gheorghii B. a fost prins în posesia a 9 litri de whisky nedeclarat. Bărbatul de 34 de ani ascunsese alcoolul într-un spațiu de depozitare din interiorul cabinei autocamionului pe care îl conducea. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii bunurilor în valoare totală de 360 lei și sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 lei. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: