Home » Administratie » Când și cum își vor putea reînnoi contractele de închiriere chiriașii de la ANL-urile din Bârlad

Când și cum își vor putea reînnoi contractele de închiriere chiriașii de la ANL-urile din Bârlad

Chiriașii blocurilor ANL din Bârlad nu au aflat deocamdată unde trebuie să se adreseze pentru a reînnoi contractele de închiriere. Conform legii, titularul de contract cu vârsta până în 35 de ani trebuie să încheie o data la 5 ani contract de închiriere cu Primăria, iar cei peste 35 de ani, o dată pe an.

Reînnoirea acestor contracte atrage cu sine și încheierea altui contract cu furnizorul de energie. Chiriașii ANL stau cu teamă ca nu vor încheia în timp util actele adiționale la contractul de închiriere și că vor rămâne fără curent electric.

Reprezentanții Primăriei spun că situația se va rezolva până la sfârșitul lunii când toate contractele chiriașilor ANL și a celor cu locuințe sociale vor fi preluate de noul Birou de fond locativ de la Biroul contracte al Primăriei.

„Ne vom ocupa, de săptămâna viitoare, de preluarea celor 160 de contracte ale titularilor de la blocurile ANL dar și a celor 300 de contracte de închiriere ale bârlădenilor care stau în locuințe sociale. Activitatea de preluare este destul de anevoioasă, care implică multă atenție, și de aceea s-a întârziat un pic. Avem nevoie și de instalarea unui program special pentru baza de date în calculatoarele pentru fondul locativ, în baza căruia să putem calcula și chiria celor de la ANL. Conform OUG 218/2017, care modifică articolul 8 din Legea locuințelor ANL nr.152/1998, articol care se referă la modalitatea de calcul a chiriilor, cuantumul acestora se va modifica. Cu alte cuvinte, chiriile se vor reduce cu câteva procente și sperăm să reușim să facem ca, de luna viitoare, chiriașii ANL să plătească noile cuantumuri ale chiriei”, ne-a declarat Constantin Cocoloi, șeful Biroului Fond locativ din cadrul Serviciului Gospodărie Comunala și Locativă, din Primăria Bârlad.

Până la sfârșitul lunii, chiriașii blocurilor ANL vor putea reînnoi contractele de închiriere și este posibil să nu mai prezinte declarația notarială din care să rezulte că nu mai au în proprietate o altă locuință, în acest fel fiind scutiți și de cele câteva zeci de lei pe care le achitau drept taxă pentru acest document. Chiriașii ANL se vor prezenta pentru reînnoirea contractelor la Biroul de fond locativ. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: