Home » Administratie » (VIDEO) 33 de persoane, din Doagele și Stejaru, evacuate temporar din locuințe din cauza inundațiilor, au revenit în casele lor

(VIDEO) 33 de persoane, din Doagele și Stejaru, evacuate temporar din locuințe din cauza inundațiilor, au revenit în casele lor

33 de persoane din Doagele și Stejaru, evacuate din locuințe în cursul serii și a nopții de sâmbătă și cazate temporar la rude și într-un cămin cultural, au putut reveni, duminică, în casele afectate de inundații. Autoritățile vor face o evaluare a tuturor pagubelor provocate de viitură.
Nicio persoană din județ nu mai este sinistrată în urma inundațiilor care au afectat în special zona de nord-vest a județului, la granița cu Bacăul, unde cantitățile de precipitații căzute au depășit 90 de litri/metru pătrat în mai puțin de trei ore. Astfel, toate cele 33 de persoane, inclusiv copii, care s-au văzut nevoite să părăsească locuințele în cursul serii și a nopții de sâmbătă, au putut reveni în case, chiar dacă acestea au fost afectate de inundații. În localitatea Doagele, au existat 19 persoane evacuate, 15 fiind cazate temporar în căminul cultural din localitate, iar patru s-au refugiat la vecini. Viitura a afectat în total zece case și 38 de curți, iar o porțiune de aproximativ 500 de metri de drum județean a fost inundat pe parcursul întregii nopți.
În satul Stejaru (Pungești), aflat pe același râu Lipova care a revărsat din cauza precipitațiilor abundente, 14 persoane și-au abandonat temporar locuințele și s-au cazat la rude. În această localitate, au fost inundate patru case și două curți.
Acum, după retragerea apelor, vom putea face o evaluare la fața locului cu privire la câte locuințe au fost afectate efectiv. Echipajele de pompieri au intervenit și pe parcursul zilei de duminică pentru evacuarea apei din gospodării, accesul echipajelor cu motopompe în zonele afectate fiind foarte dificil din cauza mâlului care a rămas în urma viiturii. Important este că oamenii au putut reveni în locuințe astfel încât nu putem vorbi de persoane sinistrate”, ne-a declarat prefectul județului, Isabel Bogdan.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gczpOLfCJe4&w=560&h=315] Tot în urma ploilor torențiale din cursul serii și a nopții de sâmbătă, au mai fost inundate patru case și patru curți din localitatea Valea Mare, suburbie a orașului Negrești, precum și șase locuințe, un dispensar și o farmacie din localitatea Rebricea. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor