Home / Administratie / (Video) Inundațiile au făcut prăpăd în județul Vaslui

(Video) Inundațiile au făcut prăpăd în județul Vaslui

de Daniel Micu
Prapad a fost azi-noapte si in judetul Vaslui. Puhoaiele au rupt in doua un pod aflat in lucru si care face legatura intre judetele Vaslui si Bacau, asa ca traficul pe DN 2F a fost blocat, iar politia indruma soferii pe cai ocolitoare. Un sat din comuna Dragomiresti a ramas izolat, dupa o ploaie torentiala care a durat aproximativ o ora.
Drumurile de acces au fost inundate, apa atingand chiar si 1 metru inaltime, iar pompierii au ajuns cu mare greutate in satul Doagele, acolo unde zeci de gospodarii sunt sub ape. Prefectul judetului Vaslui a ramas peste noapte in zona, pentru a se asigura ca salvatorii vor scoate apa din cat mai multe curti si case.

Cea mai gravă situție a fost înregistrată în localitatea Doagele, din comuna Dragomirești, unde 10 case și 38 de curți au fost inundate, iar 19 persoane au fost evacuate. 15 dintre ele au fost cazate temporar la Căminul Cultural din localitate, iar 4 au preferat să meargă la vecini.

Reprezentanții Instituției Prefectului, alături de angajați ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Vaslui, au intervenit toată noapte, cu motopompe, pentru a scoate apa de pe drumul ce face legătura cu satul Doagele și din gospodăriile afectate.

A fost solicitat sprijinul colegilor de la IJSU Buzău, care a trimis în zonă o motopompă.

Tot în această zonă, pe DN 2F, la kilometrul 38+950, în apropiere de localitatea Vladia, însă pe teritoriul județului Bacău, un pod a fost rupt de viitură pe ambele sensuri, circulația către Bacău fiind blocată.

La Negrești, în suburbia Valea Mare, 4 case și 4 curți au fost afectate de viitură, nefiind necesară evacuarea persoanelor aflate în cele 4 locuințe.

O altă situație deosebită a fost înregistrată în comuna Pungești, unde 14 persoane din satul Stejarul au fost nevoite să stea peste noapte la rude, fiind evacuate din locuințele inundate. În această localitate au fost afectate de viitură 4 case și 2 curți.

 

About Mihai Vasile

x

Check Also

Șofer de microbuz școlar din Grivița, prins băut la volan în timp ce ducea elevii la școală

Șoferul unui microbuz școlar a ...

Municipiul Vaslui, gazda unui nou festival, cel al ”Zilelor teatrului tânăr”

Municipiul Vaslui va fi, la ...

Locuitorii câtorva cartiere din Bârlad rămân fără apă potabilă la robinete

Astăzi, locuitorii din Cartier Deal ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: