Home » Social » Bârlădenii au sărit în ajutorul lui George, un băiețel de 10 ani, care suferă de o boală rară

Bârlădenii au sărit în ajutorul lui George, un băiețel de 10 ani, care suferă de o boală rară

Părinții lui Gabriel George Bălan, un băiețel de 10 ani din Bârlad care suferă de o boală rară, au aflat în week-end-ul trecut cât de receptivi sunt bârlădenii la suferința lor. Asociația Femeilor Întreprinzătoare (A FI) din Bârlad a organizat sâmbătă, 13 mai, o activitate caritabilă, urmărind atât promovarea artiștilor și scriitorilor bârlădeni, cât și strângerea de fonduri pentru ajutorarea familiei lui Gabriel.

Pe aleea din fața Teatrului „Victor Ion Popa” au fost expuse cărți și tablouri, creații ale unor scriitori și artiști plastici bârlădeni mai mult sau mai puțin cunoscuți. În doar câteva ore, s-au strâns 1415 lei, bani care au fost donați tatălui lui Gabriel, prezent la eveniment. Printre cei care au răspuns apelului umanitar al „A FI” s-a aflat și mama unei fetițe care suferă de aceeași boală rară ca și Gabriel. Sindromul Angelman este o boală genetică foarte rară, care afectează în primul rând sistemul nervos și duce la întârzierea dezvoltării, dizabilitate intelectuală, deteriorarea severă a vorbirii și probleme cu mișcarea și echilibrul. Cei mai mulți copii afectați de această boală prezintă și epilepsie și malformații ale oaselor craniului. Acești copii au un comportament care se manifestă prin veselie, zâmbet permanent, hiperactivitate și atenție diminuată.

„Am aflat despre această acțiune umanitară din ziarul Est News și ca un părinte care știe ce înseamnă un copil cu sindromul Angelman am dorit să-mi manifest solidaritatea cu familia lui Gabriel. Părinții acestor copii știu de câtă răbdare și putere fizică și psihică trebuie să dispună pentru a avea grijă de micuții cu această boală. Este adevărat că medicația este gratuită, dar acești copii au nevoie de multe alte lucruri, care nu se pot procura decât cu sume importante de bani. Ajutând familiile acestor copii, ajuți, de fapt, copiii care au acest sindrom. Eu am cumpărat două cărți și ca mine au fost mulți bârlădeni. Felicit inițiativa celor de la «A FI» și sper să mai organizeze astfel de evenimente”, a declarat pentru Est News mama unei fetițe cu sindrom Angelman.

Alături de bârlădenii care au contribuit la strângerea de fonduri pentru Gabriel George Bălan s-au aflat și micuțele dansatoare pregătite de profesorul Mihail Manciu, dar și grupul folk „Ecou”, coordonat de profesorul de muzică Cornel Pleșu. Chitariștii de la „Ecou” au susținut un spectacol de 45 de minute ce a stârnit interesul trecătorilor.

Receptivitatea bârlădenilor față de evenimentele caritabile nu este atât de mare pe cât ar fi nevoie, dar încet, încet, aceștia învață să devină mai sensibili la nevoile semenilor lor aflați în dificultate. Membrele „A FI” vor continua seria activităților caritabile, acordând o deosebită atenție copiilor grav bolnavi. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: