Home » Administratie » CUP SA Bârlad va oferi și servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare interioară

CUP SA Bârlad va oferi și servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare interioară

De luna viitoare, Compania de Utilități Publice (CUP) SA Bârlad se va putea ocupa și de lucrările de dezinsecție, dezinfecție și deratizare a suprafețelor interioare ale instituțiilor publice, persoanelor fizice sau juridice, de pe raza municipiului Bârlad.

Deși operatorul este autorizat de ANRSC încă de anul trecut pentru desfășurarea acestor tipuri de servicii, nu s-a ocupat decât de activitățile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare a spațiilor exterioare. Asta pentru că nu au fost aprobate tarifele pentru efectuarea acestor activități pentru suprafețele interioare.

În urma luării în calcul a cheltuielilor cu materii prime și materiale consumabile, a cheltuielilor cu atomizorul, cu echipamentul de lucru și protecția muncii, precum și a cheltuielilor cu redevența, cu munca vie și a altor cheltuieli, CUP a propus următoarele tarife: 0,18 lei/mp fără TVA pentru dezinsecție; 0,18 lei/mp fără TVA pentru dezinfecție și 0,19 lei/mp fără TVA pentru deratizare. Consilierii locali au aprobat, săptămâna trecută aceste tarife, inclusiv un pachet complet de 50 de lei pentru spațiile cu suprafață mai mică de 50 mp, dacă sunt solicitate toate cele trei tipuri de servicii.

„Am verificat, în ultima perioadă, care sunt tarifele pentru serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare practicate de către operatorii din localitățile din județele limitrofe, inclusiv de cei din Vaslui. Am vrut să aflăm care sunt prețurile practicate pentru aceste servicii, tocmai pentru a stabili un tarif mai mic decât a celor din jur, pentru a fi astfel competitivi. Societatea noastră a solicitat aprobarea tarifului propus începând cu luna iunie, știut fiind faptul că începe perioada propice efectuării lucrărilor de dezinsecție. Tocmai de aceea, proiectul cu caracter de urgență a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de îndată de vineri, 12 mai”, ne-a declarat Adrian Bobeică, directorul CUP SA Bârlad.

Așadar, de luna viitoare, societatea de salubritate CUP SA se va putea ocupa de dezinsecția, dezinfecția și deratizarea spațiilor închise, iar tariful avantajos va atrage mai mulți clienți persoane fizice și juridice, în special reprezentanți ai asociațiilor de proprietari, știut fiind faptul că subsolurile sunt pline de țânțari, șobolani și gândaci. În paralel, CUP va realiza aceleași lucrări și în spațiile deschise. Anul trecut a fost primul în care SC CUP SA, în calitate de operator autorizat a asigurat dezinsecția, dezinfecția ți deratizarea spațiilor verzi din oraș, colaborând cu o societate de la care a închiriat un elicopter, contra unor sume destul de consistente. Rămâne de văzut dacă, anul acesta, CUP SA va folosi doar atomizoarele sau dacă va mai închiria un elicopter pentru o eficiență mai mare a lucrărilor. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: