Home » Justitie » Polițiștii au intensificat în weekend acțiunile de prevenire și combatere a activităților ilicite

Polițiștii au intensificat în weekend acțiunile de prevenire și combatere a activităților ilicite

Polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au intensificat weekend-ul trecut activitățile de prevenire și combatere a activităților ilicite, pe raza județului. Activitățile, desfășurate ca urmare a dispoziției șefului Poliției Române, au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pe raza județului Vaslui, polițiști de la Ordine publică, Rutieră, Investigații criminale, investigare a fraudelor, poliție transporturi, criminalitate organizată, acțiuni speciale, precum și arme, explozivi și substanțe periculoase au acționat în sistem integrat, pentru prevenirea faptelor ilegale și impunerea legii.

Astfel, polițiștii rutieri, sprijiniți de polițiști de ordine publică, au acționat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație, adică nerespectarea regimului legal de viteză, consumul de băuturi alcoolice de conducătorii auto, nerespectarea normelor rutiere de către conducătorii de vehicule cu tracțiune animală și bicicliști. Polițiștii specializați în investigații criminale au urmărit prevenirea și combaterea faptele antisociale, cu precădere faptele comise cu violență, acționând și pentru prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii, iar polițiștii de investigare a fraudelor acționează pentru combaterea evaziunii fiscale și a altor infracțiuni specifice de natură economico-financiară.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracțiunilor comise în stradă, în baruri ori discoteci, în piețe agroalimentare și târguri, polițiștii au instituit filtre și efectuat controale. Polițiștii de la transporturi au fost prezenți în stațiile de cale ferată, unde, împreună cu structurile de control abilitate, au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de natură judiciară, a comerțului ilegal și altor fapte penale.

Activitățile au vizat și prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere regimului armelor, munițiilor, a fondului cinegetic și substanțelor periculoase. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: