Home / Social / Iată câte locuri sunt disponibile pentru vasluienii care vor să se facă polițiști!

Iată câte locuri sunt disponibile pentru vasluienii care vor să se facă polițiști!

Vasluienii care visează să îmbrace uniforma de ofițer de poliție trebuie să se hotărască în cel mult două săptămâni. Atât a mai rămas până la închiderea sesiunii de primire a cererilor de înscriere pentru concursul de admitere la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București.

În schimb, pentru cei care vor să se înscrie la școlile de poliție termenul limită de depunere a cererilor este 21 iulie. Atât pentru academie, cât și pentru școlile de poliție, vasluienii sunt așteptați cu cererile la Serviciul de Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

În cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, la Facultatea de Poliție sunt disponibile 290 de locuri la frecvență (8 pentru rromi, 6 pentru maghiari și 4 pentru alte minorități), precum și 50 la frecvență redusă (pentru agenții care au minim 1 an vechime în cadrul structurilor M.A.I.).

Tot în cadrul Academiei, Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Specializarea Drept pune la dispoziție 115 de locuri la frecvență.

În cazul școlilor de poliție, oferta este mult mai generoasă. De exemplu, Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina își deschide ușile pentru 554 de doritori (14 locuri fiind destinate rromilor și 8 locuri altor minorități). De asemenea, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj–Napoca are disponibile 150 de locuri (6 pentru rromi, 3 pentru alte minorități).

Până în prezent, 45 de vasluieni au formulat cereri de înscriere pentru instituțiile de învățământ superior și 42 de candidați pentru școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Toate detaliile cu privire la înscriere și la desfășurarea examenelor se pot obține de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui sau de pe pagina de internet a Poliției Române: www.politiaromana.ro  – Carieră – Admitere 2017. (Crina BUTA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

Vasluienii cu pensii de până la 1.139 de lei vor putea solicita compensarea cu 90% a prețului medicamentelor

Din septembrie, persoanele cu pensii ...

%d blogeri au apreciat: