Home » Administratie » Populația din Doagele afectată de inundații primește apă îmbuteliată de la primărie

Populația din Doagele afectată de inundații primește apă îmbuteliată de la primărie

O parte din populația din Doagele, afectată de inundațiile de la sfârșitul săptămânii trecute, primește apă potabilă îmbuteliată de la primărie, după ce fântânile au fost colmatate. Pompierii intervin în zonă cu o instalație de purificare a apei adusă de la ISU Iași.

Autoritățile locale din Dragomirești oferă gratuit apă potabilă îmbuteliată populației din cartierul afectat de inundații în localitatea Doagele, acolo unde râul Lipova a revărsat în urma viiturii din cursul serii de sâmbătă și a inundat toate fântânile. De asemenea, în zonă a fost trimisă de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași și o instalație de purificare a apei cu care intervin mai mulți pompieri vasluieni. Inițial, fusese trimisă o instalație identică și de la Galați, însă nu a mai fost necesară utilizarea acesteia, fiind trimisă înapoi.

În momentul în care a venit viitura, fântânile au fost acoperite complet astfel încât acum apa nu mai este potabilă. În consecință, pe lângă asigurarea apei potabile pentru populație, vom goli toate cele aproximativ 20 de fântâni colmatate, după care vom trece la dezinfectarea lor. Sperăm ca, în câteva zile, să rezolvăm problema apei potabile pentru cele 30 de familii afectate din Doagele”, ne-a declarat primarul comunei Dragomirești, Dănuț Iacob.

În localitatea Doagele au existat 19 persoane evacuate, 15 fiind cazate temporar în căminul cultural din localitate, iar patru s-au refugiat la vecini. Toți sinistrații au putut reveni în casele lor a doua zi, odată cu retragerea apelor. Viitura a afectat în total zece case și 38 de curți, iar o porțiune de aproximativ 500 de metri de drum județean a fost inundat pe parcursul întregii nopți de sâmbătă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: