Home » Social » Angajații Finanțelor Publice Vaslui au blocat activitatea pentru a doua zi consecutiv

Angajații Finanțelor Publice Vaslui au blocat activitatea pentru a doua zi consecutiv

Cei 120 de angajați care își desfășoară activitatea în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Vaslui au blocat, marți, întreaga activitate, pentru a doua zi consecutiv, nemulțumiți de prevederile noii legi a salarizării unice, prin care lefurile din sectorul lor de activitate ar urma să stagneze până în 2022.
Salariații Fiscului din Vaslui sunt hotărâți să nu renunțe la grevă până nu-și văd rezolvată problema revendicată. Drept dovadă este continuarea acțiunilor de protest declanșate la începutul acestei săptămâni, în solidar cu ceilalți colegi din țară. Greva spontană de marți a fost declanșată după ora 10, astfel încât contribuabilii care s-au prezentat dimineață la ghișeele instituției au putut să achite diverse taxe sau obligații fiscale către stat.

Salariații și-au propus ca, prin acțiunile lor, să nu afecteze contribuabilii, mai ales că unii dintre ei, șomeri sau beneficiari ai venitului minim garantat, au venit din mediul rural de la primele ore ale dimineții, iar ei nu au nicio vină. Însă, după ce s-au rezolvat toate aceste urgențe, angajații au ieșit din birouri și s-au adunat din noul la parterul clădirii, oprind în totalitate activitatea. Pentru cât timp, nu pot să vă spun, în condițiile în care este o grevă spontană, care nu a fost organizată de sindicat”, ne-a declarat liderul Sindicatului Finanțelor Publice Vaslui, Valerică Berescu.

Angajații AJFP Vaslui au fost în grevă și în cursul zilei de luni, când au întrerupt activitatea la ora 10, fără a mai fi reluată până la sfârșitul programului. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: