Google+
Home » Administratie » Deputatul liberal Daniel Olteanu, despre dezastrul de pe DN 2F: ʺLegătura județului Vaslui cu vestul țării, o pată pe obrazul Guvernului!ʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu, despre dezastrul de pe DN 2F: ʺLegătura județului Vaslui cu vestul țării, o pată pe obrazul Guvernului!ʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu solicită Guvernului demararea de urgență a lucrărilor de reabilitare și modernizare a DN 2F, legătura județului Vaslui cu vestul țării, drum care, la sfȃrșitul săptămȃnii trecute, a fost blocat mai bine de 24 de ore din cauza unui pod rupt de viitură. În cadrul declarației politice susținute astăzi în plenul Camerei Deputaților, Daniel Olteanu a atras atenția că, în viitor, vasluienii ar putea rămȃne izolați complet de restul țării din cauza dezinteresului majorității politice, dar și a incompetenței responsabililor din Ministerul Transporturilor și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, care aleg improvizațiile în locul investițiilor.

ʺPrecipitațiile care au căzut în ultimele zile au scos la iveală o realitate pe care nu o mai putem trece cu vederea: faptul că legătura unui județ întreg, Vasluiul, cu vestul țării, stă într-o improvizație. Dacă responsabilii care au administrat, timp de ani întregi, drumul național DN 2F au crezut în deviza „merge și așa”, natura le-a arătat și ne-a arătat că „așa nu mai merge!”. Am încercat, cu mijloace parlamentare, să îndrept această situație, dar amendamentele aduse Legii bugetului de stat, prin care am solicitat sume corecte, de bun-simț, pentru reabilitarea DN 2F, au fost respinse.

I-am adresat apoi interpelări domnului ministru al Transporturilor, în condițiile unor declarații publice ale subordonaților, cu privire la precaritatea unor poduri. Nu am primit încă niciun răspuns. Natura nu a mai avut însă răbdare cu majoritatea politică și cu ministrul Transporturilor.

Acesta este contextul în care improvizația, puntea, podețul, spuneți-i cum vreți, dintre localitățile Vladia și Străminoasa, la granița județelor Vaslui și Bacău, a fost luată de ape. Natura a certificat ceea ce contribuabilii din zonă știau: că legătura județului Vaslui cu vestul țării e o improvizație de mulți ani, și că e doar o chestiune de timp până când noi, vasluienii, vom fi rupți total de restul țării. Am vorbit cu mai mulți localnici, care și-au exprimau speranța ca precipitațiile să ia cu totul DN 2F, pentru că de circulat e imposibil. Nu am nicio considerație pentru oficialii guvernamentali care evită DN 2F, un drum pe care contribuabilii își distrug mașinile personale, nu cele achitate din bani publici.ʺ, a susținut deputatul Daniel Olteanu, care consideră că atitudinea Guvernului față de vasluieni este una inacceptabilă.

ʺMărturisesc că nu cunosc o situație similară la nivel național, în care un județ riscă să fie izolat de restul țării din cauza unor improvizații. Ce pretenții să mai avem noi, cei din Moldova, la autostrăzi peste munți, în condițiile în care incompetența responsabililor și dezinteresul majorității politice fac ca vasluienii să fie abandonați cu anii? Domnilor guvernanți, vă reamintesc că județul Vaslui se află încă în România. Modul în care este privită de la București o zonă de graniță a Uniunii Europene este o rușine europeană! Vă rog, domnilor guvernanți, revizuiți-vă atitudinea, renunțați la cârpeli și, dacă tot este prioritate la categoria sa în Masterplanul General de Transport, demarați de urgență lucrările de reabilitare și modernizare a DN 2F, legătura județului Vaslui cu vestul țării!ʺ, a declarat Daniel Olteanu, în plenul Camerei Deputaților.

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: