Home » Sport » HC Vaslui întâlnește astăzi Dunărea Călărași, în faza a III-a a play-off-ului Ligii Zimbrilor

HC Vaslui întâlnește astăzi Dunărea Călărași, în faza a III-a a play-off-ului Ligii Zimbrilor

Handbal Club Vaslui joacă astăzi, pe teren propriu, cu Dunărea Călărași, în primul meci din faza a III-a a play-off-ului Ligii Zimbrilor. Meciul va avea loc de la ora 18:30 și nu va fi televizat. Cele două formații se vor mai întâlni peste o săptămână, iar elevii pregătiți de Sandu Iacob și Alexandru Acsinte își vor putea adjudeca locul șapte dacă vor câștiga ambele dispute. Dacă fiecare echipă va câștiga o partidă se va juca un meci decisiv, pe 30 mai. Aceasta va avea loc în Sala Sporturilor din Vaslui, datorită faptului că HC Vaslui a terminat pe un loc mai bun sezonul regulat.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de șapte ori, iar vasluienii au avut câștig de cauză de patru ori. Celelalte trei partide au fost adjudecate de călărășeni. În sezonul regulat cele două echipe și-au împărțit punctele. HC Vaslui a învins pe teren propriu cu 23 – 19 în retur, iar Dunărea Călărași a câștigat în tur cu 34 – 32.

Cel mai mare pericol pentru poarta noastră vine de la georgianul Irakli Chikovani care are 160 de goluri marcate în acest sezon. Forța ofensivă a celor de la Dunărea Călărași mai e susținută de Răzvan Gavriloaia (112 goluri), Florin Acatrinei (88), Florin Dospinescu (68), Pavlo Gurkovsky (57), Konstantin Kurylenko (52) și Sabin Ignat (49).

HC Vaslui a fost foarte aproape să câștige dreptul de a lupta cu HC Odorhei pentru locurile cinci – șase, dar a pierdut meciul decisiv cu SCM Politehnica Timișoreana. Deși meciul al treilea s-a disputat în Sala Sporturilor din Vaslui suporterii înfocați nu au putut purta HC Vaslui spre un nou succes. Meciul s-a terminat cu o horă a timișorenilor, care au învins în extremis, scor 27 – 28. HC Vaslui a punctat prima și a mai condus cu 3 – 2 și 4 – 3. A urmat însă o serie de ratări în tabăra vasluienilor, în timp ce timișorenii au fost mai lucizi în joc și au reușit să obțină un avans de patru goluri, scor 4 – 8. Diferența a crescut apoi chiar la cinci lungimi, scor 5 – 10. HC Vaslui a reușit să reintre în joc și a redus din ecart, scor 9 – 11. Trei goluri consecutive ale timișorenilor au făcut ca aceștia să aibă iar cinci goluri avans, scor 13 – 18. Replica vasluienilor nu s-a lăsat așteptată și cu cinci minute înainte de fluierul final o dublă a lui Gabriel Bujor reducea distanța la doar un gol. Vasluienii au reușit egalarea în ultimul minut, însă ultimele secunde au adus golul victoriei pentru timișoreni.

Golgheterul Gabriel Bujor a fost încă o dată principala gură de tun a vasluienilor, cu 9 goluri marcate. Acesta are 197 de goluri marcate și e foarte aproape să devină cel mai bun marcator din acest sezon al primului eșalon de handbal masculin. E singurul român din top 5 și următorul clasat, Filip Marjanovic (Poli Timișoara) are doar 171 de reușite. Urmează în clasament Dalibor Cutura (HC Dobrogea Sud Constanța) cu 162 goluri, Irakli Chikovani (AHC Dunărea Călărași) cu 160 goluri și Vitaly Komogorov (HC Odorhei) cu 156 goluri. Următorul român, Andrei Mihalcea (HC Odorhei) are 149 goluri și împarte locul șase cu francezul Guillaume Saurina (CSM București).

Au mai marcat pentru HC Vaslui Mihai Bușecan, Marian Barac (4), Valentin Anton, Călin Hagiu (3), Didi Hrimiuc (2), Mihai Bujor și Tiberiu Moldovanu (1). (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: