Home » Social » Angajații Fiscului, în grevă pentru a treia zi consecutiv. Ghișeele instituției nu au fost deschise deloc pentru contribuabili

Angajații Fiscului, în grevă pentru a treia zi consecutiv. Ghișeele instituției nu au fost deschise deloc pentru contribuabili

Cei 120 de angajați ai Fiscului din municipiul Vaslui s-au aflat, miercuri, în grevă spontană pentru a treia zi consecutiv, nemulțumiți de prevederile noii legi a salarizării unice în sectorul bugetar, care, în opinia lor, prevede reducerea salariilor. Ghișeele instituției nu au fost deschise deloc pentru contribuabili, așa cum s-a întâmplat în zilele anterioare.

Ghișeele Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Vaslui au fost închise, miercuri, pe toată durata programului de lucru cu publicul, după ce cei 120 de angajați ai instituției din municipiul reședință au refuzat să reia lucrul. Salariații sunt în a treia zi consecutiv în grevă spontană, așa cum au denumit protestul declanșat încă din prima zi a săptămânii. Însă, spre deosebire de zilele anterioare, când s-au făcut încasări de taxe și impozite de la contribuabili în primele două ore de program, angajații au început protestul chiar de la venirea la serviciu. O parte dintre aceștia au ieșit din birouri și s-au adunat în holul de la parterul clădirii AJFP.

Astăzi (n.r.-mirecuri) nu am deschis deloc ghișeele. Nu dorim să mai lucrăm până când nu se rezolvă revendicarea noastră principală. Nu este posibil ca noi, cei din Finanțe, să avem, potrivit viitoarei legi a salarizării unice, un coeficient de salarizare de sub 2.00, iar un sufleor de la teatru să aibă peste 4.00. Problema este că lefurile noastre nu numai că nu vor crește până în anul 2022, ci, dimpotrivă, se vor diminua”, ne-a declarat unul dintre angajații AJFP Vaslui aflat la protest.
Pentru a justifica față de contribuabili închiderea ghișeelor, salariații au lipit pe geamurile fiecărui ghișeu de lucru cu publicul hârtii prin care menționează că se află în ”grevă spontană”. Angajații Fiscului vasluian au spus că protestele vor continua pe termen nelimitat. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: