Home » Sport » Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad va reprezenta Moldova la faza națională ONSS la rugby tag mixt

Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad va reprezenta Moldova la faza națională ONSS la rugby tag mixt

Echipa de rugby tag mixt de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad va reprezenta Moldova Nord la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (O.N.S.S.), după ce a terminat sâmbătă pe primul loc faza zonală. Echipa pregătită de profesorul Dan Tufaru a fost redutabilă și anii trecuți. Palmaresul acesteia include patru titluri de campioană națională (2008, 2009, 2013, 2014). De asemenea a mai fost în alte șase rânduri vicecampioană.

Bârlădenii i-au surclasat pe omologii lor de la Colegiul Tehnic Ghe. Asachi – Botoșani (profesor Cristi Chirilă), Liceul Vasile Conta – Târgu Neamț (profesor George Afloarei) și Colegiul Tehnic M. Sturdza Iași (profesor Emilia Vizitiu și Ioan Luca). Evenimentul trebuia să aducă la start șase echipe dar liceele din Suceava și Bacău nu s-au înscris în timp util, conform calendarului competiției.

„Sunt mândru că echipa de rugby tag mixt a liceului nostru va reprezenta Zona Moldova la faza națională a O.N.S.S. licee. A fost o fază zonală foarte disputată în care toate participantele au tratat cu maximă seriozitate această competiție. Sportivii au demonstrat o buna pregătire tehnică, tactică și fizică. Sperăm să jucam la fel de bine la faza națională și să câștigăm încă o dată titlul de campioană națională!”, a declarat Dan Tufaru, antrenorul echipei Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad.

Faza finală a Olimpiadei Naționale va avea loc între 25-28 mai, în județul Alba. Pentru a cuceri aurul bârlădenii vor înfrunta șapte echipe din celelalte regiuni ale țării. (George PROCA).

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: