Home » Administratie » Peste 1.000 de locuitori din Dragomirești, fără apă potabilă de o săptămână, după ce hoții au distrus transformatorul de la stația de tratare

Peste 1.000 de locuitori din Dragomirești, fără apă potabilă de o săptămână, după ce hoții au distrus transformatorul de la stația de tratare

Peste 1.000 de locuitori din Dragomirești sunt de aproape o săptămână fără apă potabilă după ce hoții au demontat și distrus transformatorul de 500 de kilograme de la stația de tratare cu intenția de a-l fura, pe care însă l-au abandonat lângă stâlpul pe care era montat. Primarul comunei susține că problema este aproape ca și rezolvată.

Furnizarea apei potabile în sistem centralizat în localitățile Dragomirești și Poiana Petrei a fost întreruptă în urma sistării alimentării cu energie electrică a stației de tratare aflată în apropiere de primăria din localitate. În fapt, persoane căutate în prezent de polițiști au demontat transformatorul de energie electrică amplasat pe un stâlp la aproximativ trei metri de sol, cu intenția de a-l fura. Însă, hoții nu au mai reușit să-l sustragă, abandonându-l chiar la baza stâlpului. Transformatorul, cu o greutate de 500 de kilograme, a fost găsit în iarbă de către un paznic al primăriei, care a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat Poliția.

În vegetația din apropierea stâlpului, a fost găsit abandonată și o geantă cu scule, respectiv chei metalice și un clește tip gură de lup. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru tentativă de furt calificat, fiind continuate cercetările pentru identificarea autorilor”, ne-a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

Autoritățile din Dragomirești susțin că realimentarea cu apă a celor două localități din comună se va face în foarte scurt timp. ”După ce l-au demontat de pe stâlp, hoții au rupt elemenții de ceramică ai transformatorului și au scos și cei 100 de litri de ulei din interior. Însă, spre norocul nostru, furnizorul de energie electrică ne-a anunțat că ne oferă, cu titlu gratuit, acel transformator de care avem nevoie pentru repornirea stației de tratare. Situația devenise critică în cele două sate pentru că nu aveau apă nici măcar în fântâni, care s-au colmatat în ultimii 15 ani de când nu au mai fost folosite”, ne-a precizat primarul comunei Dragomirești, Dănuț Iacob.

Potrivit acestuia, realimentarea cu apă în Dragomirești și și Poiana Petrei s-ar putea face chiar astăzi. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: