Google+
Home » Social » Cruda poveste de viață a Roxanei, într-un volum remarcabil semnat de fostul comisar-șef Vasile Chelaru

Cruda poveste de viață a Roxanei, într-un volum remarcabil semnat de fostul comisar-șef Vasile Chelaru

Eveniment remarcabil în cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului. Fostul comisar șef Vasile Chelaru si-a lansat o noua carte, care se intitulează “Jocul de-a viata”, volum dedicat memoriei Roxanei-Madalina, tânăra bârlădeancă de 19 ani răpusă de o boală necruțătoare în 2014. Nuvela este povestea tristă a frumoasei fete a cărei plecare din această lume nu a lăsat în urmă doar inimi îndurerate, ci și o veritabilă lecție de tărie în fața necruțătorului destin pe care l-a înfruntat demnă, cu fruntea sus, până în ultima clipă.

În carte o regăsim pe Roxana sub numele Mălina. Scriitorul o surprinde din anii adolescenței, când era elevă la un liceu de prestigiu. Ea însăși foarte studioasa și apreciata de profesori, trăiește aproape singura în apartamentul familiei, fiindca mama e plecata la munca în Italia, iar tatăl, o bruta cu chip de om, dependent de alcool, nu-și manifesta nici cel mai firav sentiment patern fata de fiica sa. Mălina se plângea des ca o doare piciorul drept. Așa i-a fost depistată și boala necruțătoare, cancerul osos. Adolescenta, dusă imediat de mama sa la tratament, în Italia, s-a luptat din greu cu boala. Înainte de a se stinge din viața, si-a îndeplinit visul, cel de a poza intr-o revista foarte cunoscuta în Italia. Medicii și psihologii îi deveniseră prieteni apropiați, iar spitalul o a doua casa. În carte sunt bine conturate chipurile persoanelor dragi din viața Malinei, prieteni, rude și mama, sufletul ei pereche, cea care i-a stat alaturi pănă la cea din urmă suflare.

Evenimentul de lansare a cărții, desfășurat la Casa de Cultură ”George Tutoveanu” Bârlad, s-a bucurat de o participare numeroasă, atât din rândul autorităților locale, cât mai ales din cel al prietenilor și cunoscuților Roxanei. (Crina BUTA)

 

 

 

Comments

comments

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: