Home » Sanatate » Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman”, la un pas să fie dat în judecată de sindicat

Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman”, la un pas să fie dat în judecată de sindicat

Salariații de la Spitalul „Elena Beldiman” așteaptă să-și primească tichetele de masă restante, aferente lunii martie și aprilie. Deși data de 15 mai, dată până la care fuseseră anunțați că li se vor aloca celelalte zece tichete restante pe luna martie, a trecut, cei 950 de salariați încă nu au intrat în posesia lor.

Angajații au promisiuni că cele zece tichete de masă restante, aferente lunii martie, vor fi distribuite săptămâna viitoare, luni sau marți. În privința datei la care vor intra în posesia tichetelor aferente lunii aprilie, nu se știe deocamdată nimic. Conducerea spitalului va trebui să identifice surse pentru finanțarea acestor drepturi salariale, o hotărâre în acest sens urmând să fie luată după următoarea întrunire a Consiliului de Administrație.

Sindicatul Sanitas este pe poziție și dacă membrii săi nu vor primi tichetele nu este exclus ca acesta să dea în judecată spitalul pentru nerespectarea unor prevederi ale Codului Muncii, așa cum a acționat și în urmă cu patru ani. În urma procesului intentat de Sanitas Spitalului „Beldiman”, sindicatul a câștigat, iar spitalul a fost obligat să plătească în tranșe lunare sumele restante, fiecărui salariat. Și acum, Spitalul încă mai plătește lunar fiecărui angajat contravaloarea a cinci tichete de masă, pentru a se achita de obligațiile neonorate la timp. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: