Home » Sport » HC Vaslui a pierdut primul meci cu Dunărea Călărași și e obligată să învingă săptămâna viitoare pentru a juca decisivul

HC Vaslui a pierdut primul meci cu Dunărea Călărași și e obligată să învingă săptămâna viitoare pentru a juca decisivul

Handbal Club Vaslui a pierdut miercuri, pe teren propriu, primul meci cu Dunărea Călărași, din faza a III-a a play-off-ului Ligii Zimbrilor. Elevii pregătiți de Sandu Iacob și Alexandru Acsinte au condus de mai multe ori, ultima oară chiar în ultimul minut, dar scorul final a fost 29 – 30.

Cele două formații se vor mai întâlni peste o săptămână, iar elevii pregătiți de Sandu Iacob și Alexandru Acsinte au nevoie de victorie pentru a duce disputa în decisiv. Echipa care va câștiga două partide din trei își va adjudeca locul șapte în Liga Zimbrilor, iar cealaltă va termina pe opt. Vasluienii sunt avantajați dacă vor învinge miercuri, pentru că a treia partida s-ar disputa în Sala Sporturilor din Vaslui.

Istoricul întâlnirilor dintre HC Vaslui și Dunărea Călărași arată un echilibru perfect. Cele două echipe s-au întâlnit până acum de opt ori, iar ambele formații au învins în patru rânduri. În sezonul regulat cele două echipe și-au împărțit punctele. HC Vaslui a învins pe teren propriu cu 23 – 19 în retur, iar Dunărea Călărași a câștigat în tur cu 34 – 32.

Primul gol al partidei a fost marcat de oaspeți, care au controlat începutul partidei desi nu au reușit să se desprindă la două goluri. HC Vaslui a preluat conducerea pentru prima dată în minutul 20, la 8 – 7 și a mărit imediat ecartul la două goluri. Au urmat însă minute bune în care vasluienii s-au întrecut în ratări, iar Dunărea Călărași a dat dovadă de luciditate în fața porții. Asta a făcut ca oaspeții să ajungă să conducă în minutul 42 la șapte lungimi, scor 14 – 21. Vasluienii nu au căzut însă în genunchi și au dat dovadă de tărie de caracter, revenind în forță. HC Vaslui a marcat în cinci minute opt goluri consecutive, primind doar unul și reușind astfel egalarea la 22. Inistența vasluienilor a dat roade și aceștia conduceau din nou, scor 24 – 23. Dunărea Călărași a revenit însă la conducere și s-a distanțat la două lungimi, scor 26 – 28. O dublă a lui Gabriel Bujor a readus egalarea, iar Tiberius Constantin Moldovanu a adus HC Vaslui în avantaj, scor 29 – 28. Oaspeții au egalat însă prin golgheterul Chikovani, iar asaltul acestora din ultimele momente de joc a dat roade, reușind în extremis victoria.

Golgheterul Gabriel Bujor a fost încă o dată principala gură de tun a vasluienilor, cu 9 goluri marcate. Acesta este singurul marcator din Liga Zimbrilor care a depășit cifra de 200 de goluri. E la mare distanță de principalul urmăritor, cu 206 goluri față de cele 171 marcate de Filip Marjanovic. Sârbul s-a accidentat în meciul trei cu HC Vaslui și nu a fost pe teren în meciul pierdut de Politehnica Timișoara în fața celor de la HC Odorhei. Urmează în clasament Irakli Chikovani (AHC Dunărea Călărași) cu 167 goluri, Vitaly Komogorov (HC Odorhei) cu 164 goluri și Dalibor Cutura (HC Dobrogea Sud Constanța) cu 162 goluri. Următorul român, Andrei Mihalcea (HC Odorhei) are 153 goluri și e pe șase.

Au mai marcat pentru HC Vaslui Andrei Popescu (4), Ciprian Iftene, Valentin Anton, Tiberius Constantin Moldovanu, Didi Hrimiuc (3), Mihai Bușecan, Călin Hagiu, Marian Vasilică Barac, Ștefan Gabriel Cumpănici (1).

Chikovani Irakli a fost principala gură de tun de la Dunărea Călărași și cu cele opt goluri marcate a ajuns la 167 de reușite. Forța ofensivă a celor de la Dunărea Călărași a mai fost susținută de Răzvan Gavriloaia (5), Florin Acatrinei, Mihai Timofte (4), Anatoli Bulov, Pavlo Gurkovsky (3), Sile Popia (2), Iulian Halca, Vladimir Carali (1). (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: