Home » Administratie » Programările pentru proba teoretică a examenului pentru permis auto s-au blocat. La traseu, planificările au ajuns în septembrie

Programările pentru proba teoretică a examenului pentru permis auto s-au blocat. La traseu, planificările au ajuns în septembrie

Programările pentru proba teoretică a examenului pentru permis auto s-au blocat la nivelul județului nostru, spre nemulțumirea celor care doresc să obțină carnet de conducere, după ce site-ul Prefecturii, singurul pe care se pot face rezervări, acceptă înscrieri doar pentru maxim două luni. La proba de traseu, planificările au ajuns în luna septembrie, fiind înscrise pentru examinare peste 2.500 de persoane.

Absolvenții școlilor de șoferi din județ nu mai pot să susțină proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului auto, în condițiile în care nu mai au posibilitatea să-și facă rezervările on-line necesare la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor (SPCRPCIA). Programările au ajuns, joi, la ziua de 18 iulie, fără însă a mai exista posibilitatea de a se face noi rezervări. Astfel, după introducerea datelor în computer, viitorii șoferi află că ”ați depășit perioada de programare”. Asta în condițiile în care testările teoretice se fac doar câte două zile pe săptămână, marțea și joia.

Reprezentanții Prefecturii Vaslui susțin că situația a apărut din cauza soft-ului implementat special pentru programările on-line, care nu permite rezervări care să depășească limita de două luni calendaristice. ”Am stabilit această perioadă maximă de programare din dorința de a reduce decalajul dintre susținerea probei practice de traseu și cea teoretică, care în prezent este de aproape două luni. Imaginați-vă, spre exemplu, că un viitor șofer care astăzi este examinat din punct de vedere teoretic va susține proba teoretică abia în septembrie, perioadă în care este posibil să mai uite din cunoștințele dobândite. Însă, dacă se dorește eliminarea acelui prag de două luni din soft o vom face pentru a nu mai exista nemulțumiri din acest punct de vedere”, ne-a declarat subprefectul Mircea Gologan.

Pentru susținerea probei teoretice a examenului de obținere a permisului auto, la ora actuală sunt programate peste 1.300 de persoane. Situația este și mai gravă la susținerea probei practice de traseu. Aici, programările la nivelul județului au ajuns la nivelul lunii septembrie, fiind înscriși deja 2.500 de absolvenți de școli de șoferi.

Din păcate, nu putem face nimic pentru a rezolva aceste probleme din cauza lipsei de personal. Suntem doar nouă angajați în tot serviciul, din care unul se află în concediu medical. Dintre aceștia, trei fac câte 45 de examinări practice, de luni până vineri. Restul suntem împărțiți câte unul la înmatriculări autovehicule, la eliberări permise și la supravegherea în sală la proba teoretică de obținere a permisului, iar doi salariați, din care unul cu probleme medicale, se ocupă de implementarea tuturor datelor în sistem”, susține șeful SPCRPCIA, Dumitru Tăbăcaru.
Prefectura Vaslui a înaintat mai multe rapoarte către Ministerul Afacerilor Interne prin care a solicitat suplimentarea numărului de angajați de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor Vaslui, însă fără a primi un răspuns pozitiv. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: