Google+
Home » Invatamant » Uniunea Europeană ajunge în școlile și liceele din județ prin noua inițiativă ”Europa, casa noastră”

Uniunea Europeană ajunge în școlile și liceele din județ prin noua inițiativă ”Europa, casa noastră”

Județul Vaslui este inclus într-o campanie educațională pe teme europene, lansată de Comisia Europeană în România și intitulată ”Europa, casa noastră”. Scopul campaniei este de a oferi copiilor și tinerilor români posibilitatea de a descoperi mai multe despre Uniunea Europeană, istoria, valorile, politicile acesteia, precum și cele mai recente evoluții în domeniul afacerilor europene.

Inițiativa, care este susținută de Ministerul Educației Naționale, dorește totodată să aducă aproape de copiii români activități și competiții relevante aproape de ei, inclusiv prin vizite în școli și licee din țară.

Campania ”Europa, casa noastră” cuprinde două inițiative principale: Competiția Euro Quiz, deschisă elevilor de gimnaziu din clasa a VI-a, și campania și competiția Lider European, care se adresează elevilor de liceu.

În lunile mai și iunie, echipa ”Europa, casa noastră” va organiza 10 vizite în școli din 10 județe ale țării, și anume: Giurgiu, Teleorman, Ialomița, Vaslui, Brăila, Galați, Călărași, Buzău, Tulcea și Constanța. Vor avea loc activități educaționale și interactive pe diverse teme de istorie, artă, geografie etc., prin care elevii vor aborda subiecte legate de Uniunea Europeană și vor discuta despre modul în care Europa influențează viața noastră de zi cu zi. Vizitele sunt inspirate de un program de edutainment (educație prin joc și divertisment). (Crina BUTA)

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: