Home » Sport » Bârladul este “Orașul rugbyului” în România. Noi promisiuni din partea Federației cu privire la construirea unui stadion la Bârlad.

Bârladul este “Orașul rugbyului” în România. Noi promisiuni din partea Federației cu privire la construirea unui stadion la Bârlad.

Bârladul a devenit în mod oficial “Orașul rugbyului”, ca o confirmare a zecilor de ani în care a fost o pepinieră importantă pentru Naționala României. Festivitatea oficială de decernare a acestui titlu a avut loc sâmbătă, când la Bârlad au venit Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby (F.R.R.) și Florin Matei, secretarul general al FRR. Cei doi, împreună cu primarul Dumitru Boroș, au dezvelit un panou montat la intrarea în oraș care indică faptul că localitatea este una cu o mare tradiție în sportul cu balonul oval. Un panou identic a fost amplasat și la intrarea pe Stadionul Municipal.

Președintele FRR i-a înmânat primarului municipiului Bârlad și o plachetă, ca o confirmare în plus că Bârlad este „Orașul rugbyului”. Bârladul a devenit astfel primul oraș care primește o distincție pe latură sportivă la noi în țară.

Acțiunea a fost încadrată de meciuri de mini – rugby și old boys. Departamentul Dezvoltare Moldova Nord, Clubul Sportiv RC Barlad și Primaria municipiului Bârlad au organizat sâmbătă prima ediție a „Turneului Corturilor”, competiție la care au participat opt echipe de mini-rugby U10. Alături de CSS Bârlad au mai fost prezenți copii de la Pascani, Gura Humorului, Ipotesti, Vetrisoaia, Tanacu și Focsani. „Turneul Corturilor” își propune cresterea numarului de practicanti si a competitiilor de mini rugby in zona Moldova si promovarea jocului cu balonul oval. Dupa Barlad, „Turneul Corturilor” va avea loc la Iasi, intre 22-23 iulie, la Suceava, intre 12-13 august si Focsani, intre 26 si 27 august. La turneul old – boys au participat alături de „Old Balls” Bârlad ieșenii de la „Dacii Liberi”, sucevenii de la „Prietenii rugbyului din Bucovina” și focșănenii de la „Fiii Frânioiei”.

Cu această ocazie Federația Română de Rugby a confirmat că se dorește construirea unui nou stadion la Bârlad, cât mai curând. Există un proiect deja depus în acest sens, lipsind doar partea de investiție, dar se vrea o reactualizare a acestuia. Federatia Română de Rugby, pe relația cu Primăria Bârlad, lucrează la documentație pentru a prinde pe lista de sinteză a investițiilor pe infrastructură sportivă și stadionul de aici. Nu discutăm de o remodernizare, ci de a dărâma ceea ce există și de a construi un nou stadion. Manuela Pătrășcoiu, directoarea Companiei Naționale de Investiții, a agreat acest proces, a trimis un arhitect pentru a face o evaluare și un studiu de prefezabilitate în care să determine parametrii tehnico – economici și apoi urmează să fie depuse celelalte documentații. Din păcate este un proces de durată, o întreagă încrengătură birocratică. Anul acesta ne propunem să terminăm faza de documentație, iar apoi vor fi urmați ceilalți pași pentru a ajunge la faza finală de licitație pentru proiectare și execuție”, a declarat sâmbătă Florin Matei, secretarul general al FRR. (George PROCA)

About Tehno Redactor