Home / Social / O elevă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, autoarea a trei volume de proză

O elevă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, autoarea a trei volume de proză

Satisfacție imensă pentru Andreea Elena Ailincăi, din clasa a XI-a Economic a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”. Sâmbătă, 20 mai, tânăra și talentata scriitoare și-a lansat, în cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului, ultimele două volume din cele trei pe care deja le-a scris.

În sala de conferințe a Cinematografului „Victoria”, Andreea a prezentat publicului format din colegi și profesori, printre care și directoarea adjunctă Veronica Huiban, ultimele două cărți la care a lucrat în acest an – „Trandafirul sălbatic” (vol. I) și „Autocunoașterea”. Cea care a prezentat cele două volume a fost Ana Carp, profesoară de limba și literatura română la liceul din Puiești.

„Este clar că avem de-a face cu o abordare psihologică profundă a confruntării lăuntrice dintre simplu și complicat, dintre viața reală și cea văzută prin ochii unei adolescente. Creațiile Andreei reflectă zbuciumul copilului care devine adolescent și încearcă să-și caute modele de viață și să-și croiască drum prin «jungla urbană (umană)». Avem de-a face, mai degrabă, cu două cărți – jurnal, în care personajul se confundă cu naratorul, care se citesc pe nerăsuflate. Eu cred că despre Andreea Elena vom mai auzi. Îi prevăd un viitor frumos ca scriitoare”, a declarat profesoara Ana Carp.

Autoarea, care și-a lansat două cărți într-o singură zi, a declarat că deja lucrează la al doilea volum al romanului „Trandafirul sălbatic”, care va apărea anul acesta.

„Mi-am lansat astăzi două volume la care am lucrat cu plăcere în ultimul an. Primul volum al romanului «Trandafirul sălbatic», pe care l-am numit «Inițierea», prezintă povestea unei adolescente care, din dorința de a-și schimba viața monotonă în care trăia, a intrat în anturaje dubioase. E un roman de acțiune și aventură, care sper că va plăcea adolescenților și nu numai lor. Cea de a doua carte pe care am lansat-o în aceeași zi, în cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului, «Autocunoașterea», este o carte în care am încercat să prezint călătoria în interiorul sufletului, atât de necesară înainte de a pune punct unui capitol din viața noastră”, a mărturisit Andreea Elena Ailincăi.

Ambele volume au văzut lumina tiparului la Editura Sfera din Bârlad, iar autoarea, elevă a profesoarei Luminița Bichir, speră ca adolescenții să le citească pentru că sigur se vor regăsi în paginile lor. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tone de apă și suc, donate Spitalului Județean Vaslui de Crucea Roșie

Tone de apă și suc produs de una dintre ...

Bătrânii și persoanele izolate la domiciliu, ajutate cu alimente de către Episcopia Hușilor

Bătrânii care nu se pot deplasa și persoanele izolate ...

Două fete dispărute dintr-un centru din Bârlad al Protecției Copilului, găsite hoinărind prin Tecuci

Două fete de 13 și 16 ani, aflate în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: