Home » Social » O elevă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, autoarea a trei volume de proză

O elevă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, autoarea a trei volume de proză

Satisfacție imensă pentru Andreea Elena Ailincăi, din clasa a XI-a Economic a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”. Sâmbătă, 20 mai, tânăra și talentata scriitoare și-a lansat, în cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului, ultimele două volume din cele trei pe care deja le-a scris.

În sala de conferințe a Cinematografului „Victoria”, Andreea a prezentat publicului format din colegi și profesori, printre care și directoarea adjunctă Veronica Huiban, ultimele două cărți la care a lucrat în acest an – „Trandafirul sălbatic” (vol. I) și „Autocunoașterea”. Cea care a prezentat cele două volume a fost Ana Carp, profesoară de limba și literatura română la liceul din Puiești.

„Este clar că avem de-a face cu o abordare psihologică profundă a confruntării lăuntrice dintre simplu și complicat, dintre viața reală și cea văzută prin ochii unei adolescente. Creațiile Andreei reflectă zbuciumul copilului care devine adolescent și încearcă să-și caute modele de viață și să-și croiască drum prin «jungla urbană (umană)». Avem de-a face, mai degrabă, cu două cărți – jurnal, în care personajul se confundă cu naratorul, care se citesc pe nerăsuflate. Eu cred că despre Andreea Elena vom mai auzi. Îi prevăd un viitor frumos ca scriitoare”, a declarat profesoara Ana Carp.

Autoarea, care și-a lansat două cărți într-o singură zi, a declarat că deja lucrează la al doilea volum al romanului „Trandafirul sălbatic”, care va apărea anul acesta.

„Mi-am lansat astăzi două volume la care am lucrat cu plăcere în ultimul an. Primul volum al romanului «Trandafirul sălbatic», pe care l-am numit «Inițierea», prezintă povestea unei adolescente care, din dorința de a-și schimba viața monotonă în care trăia, a intrat în anturaje dubioase. E un roman de acțiune și aventură, care sper că va plăcea adolescenților și nu numai lor. Cea de a doua carte pe care am lansat-o în aceeași zi, în cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului, «Autocunoașterea», este o carte în care am încercat să prezint călătoria în interiorul sufletului, atât de necesară înainte de a pune punct unui capitol din viața noastră”, a mărturisit Andreea Elena Ailincăi.

Ambele volume au văzut lumina tiparului la Editura Sfera din Bârlad, iar autoarea, elevă a profesoarei Luminița Bichir, speră ca adolescenții să le citească pentru că sigur se vor regăsi în paginile lor. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: