Home » Social » Peste 30 de expozanți, din zece județe, prezenți la cea mai mare serbare anuală a florilor

Peste 30 de expozanți, din zece județe, prezenți la cea mai mare serbare anuală a florilor

Peste 30 de expozanți, din zece zone ale țării, au fost prezenți, timp de trei zile, la cea mai mare serbare anuală a florilor organizată la noi în județ de Primăria Vaslui. Mii de oameni s-au perindat, în cele trei zile de expoziție cu vânare, prin fața standurilor, puțini fiind cei care nu au plecat măcar cu o floare acasă.

Piața Civică a municipiului Vaslui a fost umplută în week-end-ul care s-a încheiat de culoare și miros de primăvară autentică. Peste 30 de firme din județ și din țară au reușit să alunge, pentru trei zile, monotonia cotidiană și să acopere griul pieței centrale, prin diversitatea plantelor expuse în standurile special amenajate pentru cea de-a doua ediție a ”Serbării Florilor”. Manifestarea a fost de succes, în condițiile în care, pe durata expoziției, mii de localnici, și nu numai, s-au perindat prin Piața Civică, puțini fiind cei care nu au plecat măcar cu o floare acasă.

Expozanții au prezentat ceea ce este mai frumos, o floare, un arbust, ceea ce încântă ochii atunci când suntem supărați sau poate când dorim o oază de liniște. Standurile au fost amenajate cu migală, cu perseverență și dăruire pentru public. Au venit reprezentanți din mai multe județe, precum Sibiu, Mureș, Alba, Iași, Harghita, București și, nu în ultimul rând, din județul nostru. De asemenea, sunt reprezentanții unor primării din țară – Bârlad, Huși, Pitești, Iași și Ploiești, care au expus în foaierul Casei de Cultură, precum și de la două universități de științe agricole, din Iași și Galați. Nu în ultimul rând să remarcăm prezența, pentru al doilea an consecutiv, a Grădinii Botanice Galați”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Din acest an, Primăria Vaslui a propus fiecărui participant să doneze un arbust care va fi plantat într-un loc special amenajat și în dreptul căruia va fi menționată ediția la care a participat. „În acest fel, peste ani vom putea face o arhivă a acestor plante care au fost expuse în municipiul nostru. Vor intra în grija și patrimoniul municipiului Vaslui astfel încât fiecare activitatea să-și capete istoricul pe care-l merită”, a mai precizat primarul Vasile Pavăl. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: