Home / Sanatate / Zece noi cazuri de rujeolă, confirmate în județul Vaslui, la copii cu vârste între trei luni și 15 ani, nevaccinați

Zece noi cazuri de rujeolă, confirmate în județul Vaslui, la copii cu vârste între trei luni și 15 ani, nevaccinați

Zece noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în județul nostru, la copii cu vârste între trei luni și 15 ani, aceștia fiind internați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui. Autoritățile sanitare susțin că niciunul dintre cei zece copii nu a fost vaccinat împotriva bolii.

Rujeola începe să se extindă încet, dat sigur, și la noi în județ. Drept dovadă o reprezintă cele zece noi cazuri confirmate într-o singură zi, la copii cu vârste cuprinse între trei luni și 15 ani, majoritatea fiind din mediul rural. Toți cei depistați cu boală sunt internați în prezent în Secția Infecțioase a SJU Vaslui pentru tratament.

Cazurile de boală au fost confirmate de Centrul Regional de Sănătate Publică Iași, în baza probelor prelevate și transmise de către noi. Important este că starea de sănătate a pacienților nu ridică probleme”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

La mijlocul săptămânii trecute, alți doi copii au fost internați la SJU Vaslui cu suspiciune de rujeolă, probe pentru confirmarea sau infirmarea bolii fiind trimise la centrul din Iași.

Luna aceasta, în cazul altor trei copii din județ a fost confirmată suspiciunea de rujeolă, unul dintre aceștia, în vârstă de cinci luni, murind la un spital din Iași. De la începutul anului, în județul nostru au fost confirmate 27 de cazuri de rujeolă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Echipamente medicale de 10,3 milioane lei pentru ambulatoriul Spitalului de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Copil de trei ani, dus în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de câinele vecinilor

Un băiat în vârstă de ...

Vasluienii leșină pe capete din cauza caniculei

Nu mai puțin de 5 ...

%d blogeri au apreciat: