Home » Sanatate » Zece noi cazuri de rujeolă, confirmate în județul Vaslui, la copii cu vârste între trei luni și 15 ani, nevaccinați

Zece noi cazuri de rujeolă, confirmate în județul Vaslui, la copii cu vârste între trei luni și 15 ani, nevaccinați

Zece noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în județul nostru, la copii cu vârste între trei luni și 15 ani, aceștia fiind internați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui. Autoritățile sanitare susțin că niciunul dintre cei zece copii nu a fost vaccinat împotriva bolii.

Rujeola începe să se extindă încet, dat sigur, și la noi în județ. Drept dovadă o reprezintă cele zece noi cazuri confirmate într-o singură zi, la copii cu vârste cuprinse între trei luni și 15 ani, majoritatea fiind din mediul rural. Toți cei depistați cu boală sunt internați în prezent în Secția Infecțioase a SJU Vaslui pentru tratament.

Cazurile de boală au fost confirmate de Centrul Regional de Sănătate Publică Iași, în baza probelor prelevate și transmise de către noi. Important este că starea de sănătate a pacienților nu ridică probleme”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

La mijlocul săptămânii trecute, alți doi copii au fost internați la SJU Vaslui cu suspiciune de rujeolă, probe pentru confirmarea sau infirmarea bolii fiind trimise la centrul din Iași.

Luna aceasta, în cazul altor trei copii din județ a fost confirmată suspiciunea de rujeolă, unul dintre aceștia, în vârstă de cinci luni, murind la un spital din Iași. De la începutul anului, în județul nostru au fost confirmate 27 de cazuri de rujeolă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: