Home » Social » Bârlădenii sunt câștigătorii primei ediții a festivalului „Tradiții și obiceiuri din zona Bârladului”

Bârlădenii sunt câștigătorii primei ediții a festivalului „Tradiții și obiceiuri din zona Bârladului”

Duminică, la prânz, preț de 4 ore, centrul Bârladului a răsunat de cântece, joc și voie bună. Cei care au trecut prin zonă au putut participa la prima ediție a festivalului folcloric – concurs „Tradiții și obiceiuri din zona Bârladului”.

Organizatorii evenimentului au fost Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” din Bârlad, Primăria Municipiului Bârlad și asociația „Scouts of Art”. Aceștia și-au propus ca prin proiectul respectiv să descopere și să descopere tinere talente și să valorifice aptitudinile emoționale, cognitive și artistice ale elevilor, precum și promovarea artei populare românești dar și cultivarea și dezvoltarea spiritului de competiție.

Prima ediție a festivalului „Traditii și obiceiuri din zona Bârladului” a reunit 340 de elevi din școlile din Bârlad și comunele limitrofe. Au avut reprezentanți în festival școlile gimnaziale „Vasile Pârvan”, „Episcop Iacov Antonovici” și „N.N Tonitza” din Bârlad, Școala Gimnazială nr. 1 Băcani, Școala nr. 1 din Zorleni, școala „Virgil Caraivan” din Șuletea, Școala nr. 1 din Perieni, Școala nr. 1 Banca, Școala nr. 1 Mălușteni, Școala din Alexandru Vlahuță, Școala nr. 1 Ibănești, Școala „Horia Stamatin” Bogdănești dar și Liceul „Ioan Popescu” Bârlad și Cercul Militar Bârlad.

Elevi de la clasa pregătitoare până la cei de a XII-a au evoluat pe scena din fața Primăriei la cele două secțiuni din concurs – canto tradițional românesc și dans popular . Bârladul a fost la înălțime. Câștigătoarea trofeului la secțiunea canto tradițional românesc a fost declarată Magda Siriac, de la Școala „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, îndrumător Cornel Pleșu, iar câștigătorul trofeului la secțiunea dans popular, este ansamblul „Hora” al Cercului Militar, îndrumător Aurel Gudula.

Poate și din cauza vremii, numărul spectatorilor a fost destul de mic, dar festivalul în sine a fost una dintre activitățile incluse în Cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului care merită o bilă albă. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: