Home » Social » Maraton de muzică folk în Parcul Copou

Maraton de muzică folk în Parcul Copou

Sute de tineri, și nu numai s-au putut delecta cu muzică folk pe parcursul unei zile întregi, la singurul festival de gen organizat în județul nostru. Nu mai puțin de 147 de concurenți, din mai multe județe ale țării, au încercat să pună mână pe marele trofeu al festivalului, acesta revenind trupei Cyanide Cure, din cadrul Asociației Culturale ”Podul Înalt” Vaslui.

Zona centrală a Parcului Copou din Vaslui a fost, din nou, neîncăpătoare de Sfinții Constantin și Elena. Pentru al patrulea an consecutiv, Primăria Vaslui a organizat festivalul concurs ”Mai cu folk”, un adevărat maraton de muzică de gen desfășurat pe parcursul unei zile întregi. Dovada este numărul record de concurenți care au urcat pe scenă pentru a încânta sutele de spectatori și de a câștiga unul dintre premiile festivalului. Competiția dintre cei 147 de concurenți, unii veniți și din alte județe ale țării, a fost deschisă, organizatorii oferind posibilitatea fiecăruia dintre interpreți să se afirme pe scenă. Membrii juriului au evaluat prestațiile concurenților și, în final, i-au premiat pe cei mai buni. Astfel, la categoria 10-15 ani, premiul I a fost câștigat de Grupul ”Fărâmă de stea”, din cadrul Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Târgu Neamț, celelalte două locuri de pe podium fiind ocupate de ”Trio Sole”, al Asociației Culturale ”Simfonia artelor” Vaslui (locul II), și Grupul ”Ecou”, de la Colegiul Național ”Gh. Roșca Codreanu” Bârlad (locul III).

La categoria 16-20 de ani, premiile au revenit Trupei ”Unison”, din cadrul Asociației Culturale ”Simfonia Artelor” Vaslui (locul I), Andreei Hușanu, de la Clubul Copiilor Moinești (locul II), și lui Bogdan Marcu, tot de la Asociația Culturală ”Simfonia Artelor” Vaslui (locul III).

La categoria peste 21 de ani, s-a acordat doar premiul I și acesta a revenit interpretului Ioan Buliga, din Rădăuți. Marele trofeu al festivalului a revenit trupei Cyanide Cure, din cadrul Asociației Culturale ”Podul Înalt” Vaslui.

Festivalul s-a încheiat cu recitalul laureaților precum și cu concertul susținut de Mircea Baniciu & Band. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: