Home » Social » Mâțele bagă oamenii în spital – Spitalul bârlădean se confruntă cu tot mai multe cazuri de persoane mușcate de pisici

Mâțele bagă oamenii în spital – Spitalul bârlădean se confruntă cu tot mai multe cazuri de persoane mușcate de pisici

Medicii de la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad se confruntă din ce în ce mai des, în ultima perioadă, cu pacienți care ajung la Urgențe mușcați de pisici.

În weekend-ul care a trecut, pe lângă patru pacienți mușcați de câini, medicii s-au confruntat și cu patru cazuri de pacienți mușcați de pisici. Astfel de pacienți se adresează spitalului nu doar în timpul weekend-ului ci și în timpul săptămânii, mușcătura de pisică fiind din ce în ce mai frecventă în rândul pacienților din mediul rural.

În weekend-ul trecut au avut nevoie de îngrijiri medicale patru pacienți mușcați de pisici, dintre care un copil. Din fericire, rănile nu au fost foarte mari, cazurile rezolvându-se în ambulatoriu, fără a necesita tratament antitetanos și antirabic. Persoanele cunoșteau animalul domestic, care în unele cazuri era chiar al lor, așa că nu a fost nevoie de administrarea serurilor respective. Spitalul are în stoc la această oră atât vaccinul antirabic, cât și ser antitetanos”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului în relația cu mass-media.

Pe lângă cei opt pacienți mușcați de câini și pisici, în intervalul 19 – 21 mai, s-au adresat CPU din cadrul Spitalului „Beldiman” și nouă pacienți mușcați de căpușe, exact același număr care s-a înregistrat și în weekend-ul anterior, majoritatea fiind persoane care locuiesc în mediul rural. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: