Home » Social » CARP Bârlad se mândrește cu o ”rara avis”

CARP Bârlad se mândrește cu o ”rara avis”

În vreme ce ansamblurile corale au devenit după 1989 o adevărată rara avis, nu doar în cazul instituțiilor, dar chiar și în școli, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Bârlad (CARP) se mândrește cu un cor care, zilele trecute, a fost sărbătorit.

Corul ”Crizantema” a împlinit cinci ani de existență în februarie, dar conducerea CARP a felicitat membrele ansamblului la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul spectacolului „Tinerețea vârstei înțelepciunii”, organizat de Casă, la Teatrul „V.I .Popa”. Corul ”Crizantema” a fost înființat în 2011 de către Nicolae Mihai, președintele CARP, și a fost coordonat de Maria Mihăilă. După doi ani, corul s-a reorganizat și dirijoare a fost Mihaela Oprea, profesoară de muzică la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”.

„Din 2013 coordonez acest cor și pot spune că membrele ansamblului coral <<Crizantema>> au făcut reale progrese. Repertoriul s-a îmbunătățit și diversificat, cuprinzând atât piese patriotice cât și din muzica cultă universală, din muzica cultă românească de după secolul al XIX-lea, dar și prelucrări folclorice. Vocile sunt armonizate pe doua voci, față de vechiul cor, în care se cânta la unison. Membrele corului sunt serioase, se străduiesc sa cânte cât mai corect și vin la repetiții de trei ori pe săptămână. Pe zi ce trece, coristele evoluează vocal și asta nu poate decât să mă bucure.”, ne-a declarat Mihaela Oprea.

Cele două zeci de coriste au fost felicitate de conducerea CARP într-un cadru festiv, fiecare „crizantemă” în parte primind câte o scrisoare de mulțumire și o medalie. La ora actuală, corul „Crizantema” are în repertoriu cincizeci de piese, dar dincolo de performanță și pasiune, ansamblul a devenit pentru pensionarele coriste un mod de socializare în timpul liber. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: