Home » Sanatate » Nereguli descoperite la Serviciul de Ambulanță de către ITM, după ce un ambulanțier a fost rănit în urma unei explozii în stația de oxigen

Nereguli descoperite la Serviciul de Ambulanță de către ITM, după ce un ambulanțier a fost rănit în urma unei explozii în stația de oxigen

Mai multe nereguli au fost descoperit de către Inspecția Muncii la Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui, după ce un ambulanțier a fost rănit în urma unei explozii în stația de oxigen. Inspectorii au dispus remedierea deficiențelor, respectiv autorizarea stației de încărcare a tuburilor de oxigen și a persoanelor care să lucreze în incintă, precum și securizarea spațiului în care funcționează stația de oxigen.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a constatat mai multe probleme în privința modului de funcționare a stației de încărcare a buteliilor cu oxigen necesare personalului medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui. Astfel, pe lângă faptul că stația nu este avizată de către Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCCRPIR), nu există nici vreun salariat care să aibă autorizație să lucreze ca operator în respectiva stație. De asemenea, spațiul în care funcționează instalația de încărcat tuburi cu oxigen nu este amenajat corespunzător, cum ar fi existența unor gratii de protecție.

Este clar că acel angajat care a fost rănit nu a respectat condițiile de securitate și sănătate în muncă și nici obligațiile privind lucrul în stațiile de umplere a recipientelor cu oxigen. Altfel, explozia nu s-ar fi produs când a intrat în acel spațiu, chiar dacă existau scurgeri de oxigen de la instalația de încărcat. Tocmai de aceea am trasat acele măsuri prin care să fie autorizată stația și să fie desemnată o persoană care să fie instruită cu privire la modul de utilizare a instalației”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Inspectorii de la ITM au dau un termen de 30 de zile de remediere a deficiențelor de la SAJ Vaslui, fără însă a aplica sancțiuni sau a dispune închiderea stației de oxigen, având în vedere că aceasta este vitală într-un serviciu de urgență. În cazul în care Serviciul de Ambulanță nu va intra în legalitate, Inspecția Muncii va amenda persoanele responsabile să remedieze deficiențele.

De asemenea, SAJ Vaslui va trebui să cerceteze evenimentul în urma căruia ambulanțierul a fost rănit în urma acelei explozii din cursul nopții de marți spre miercuri. Incidentul a avut loc în momentul în care angajatul a intrat în încăperea în care se află stația de încărcare a buteliilor cu oxigen folosite pentru pacienți în autosanitare de către personalul medical. În urma exploziei, ambulanțierul a suferit o arsură la una din mâini, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Vaslui. Explozia de la Serviciul de Ambulanță Vaslui s-a petrecut la o zi după ce firma de mentenanță făcuse revizia la instalația de oxigen. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: