Home » Social » Concert nocturn în aer liber al filarmonicii din Iași, în cadrul unui eveniment caritabil în care au fost premiați elevii olimpici internațional

Concert nocturn în aer liber al filarmonicii din Iași, în cadrul unui eveniment caritabil în care au fost premiați elevii olimpici internațional

Peste o mie de spectatori au asistat, sâmbătă seara, la un concert vocal-simfonic nocturn oferit, în Parcul Copou din municipiul Vaslui, de Filarmonica de stat ”Moldova” Iași și Corul ”Gavril Musicescu”, în cadrul unui eveniment în care au fost premiați în bani elevii olimpici internațional. Surpriza concertului din acest an, ajuns la cea de-a IVX-a ediție, a fost recitalul olimpicului național la trompetă Daniel Macarov.

Parcul Copou din Vaslui a fost gazda unui concert extraordinar în aer liber oferit de cei peste o sută de membri ai Filarmonicii de stat ”Moldova” și Corul ”Gavril Musicescu” Iași. În ciuda ploii de dinaintea spectacolului, peste o mie de persoane au asistat la concertul vocal-simfonic care a avut drept scop colectarea de fonduri pentru premierea elevilor cu rezultate excepționale la învățătură în actualul an școlar. Astfel, opt copii de la liceele vasluiene au primit, pe lângă diplomele de excelență și de merit, premii în bani, sume provenite din invitațiile distribuite de organizatorii evenimentului, Primăria Vaslui și Clubul Rotary. Premiile de excelență au ajuns la elevii Vlad Gabriel Sambotin (biologie), de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor Geanina Romașcu; Andrei Bordeianu (fizică), Liceul ”Mihail Kogălniceanu”, profesor Cătălin Ignat; Andrei Popa (informatică), Liceul ”Mihail Kogălniceanu”, profesori Vlad Nicu și Andrei Grigorean; Andrei Alexandru Chiriac (informatică), Liceul ”Ștefan Procopiu”, profesori Dan Pracsiu, Carmen Bărdiță și Andrei Grigorean.

Premiile de merit le-au primit Teodora Mihăilă (engleză), de la Liceul ”Mihail Kogãlniceanu”, profesor Mihaela Liteanu; Alex Iulian Butnaru (spaniolă), Liceul ”Anghel Rugină”, profesor Bogdan Nedelcu; Alexandru Paul Răileanu (rusă), Liceul ”Mihail Kogălniceanu”, profesor Eugenia Crețanu; Elena Timon (rusă), Liceul ”Ștefan Procopiu”, profesor Eugenia Crețanu.

Pe parcursul celor două ore de concert, membrii Filarmonicii ”Moldova” și ai Corului ”Gavril Musicescu” au abordat un repertoriu cunoscut publicului, din care nu au lipsit arii precum ”Dansul Săbiilor”, de Aram Haciaturian , Uvertura ”Liliacul”, de Johann Strauss-fiul, sau ”Marșul Triumfal”, din opera ”Aida” lui Giuseppe Verdi.

Surpriza concertului din acest an, ajuns la cea de-a IVX-a ediție în municipiul Vaslui, a fost recitalul olimpicului național la trompetă Daniel Macarov. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: