Home / Social / Prichindeii de la grupa mijlocie a Grădiniței nr. 8 Bârlad, la prima lor activitate caritabilă

Prichindeii de la grupa mijlocie a Grădiniței nr. 8 Bârlad, la prima lor activitate caritabilă

de Mihaela NICULESCU

O grupă de prichindei de la Grădinița nr. 8 din Bârlad, împreună cu părinții acestora, a dorit ca în preajma zilei de 1 Iunie să fie alături de copiii mai puțin fericiți. La inițiativa educatoarelor, micuții preșcolari au confecționat obiecte decorative pe care părinții lor le-au cumpărat, iar banii strânși au fost donați asociației umanitare „Child’s Life” din Bârlad.

Vineri, 26 mai, grupa mijlocie, numită și grupa „Albinuțelor vesele” s-a pus pe treabă. Alături de preșcolari au fost și părinții sau bunicii lor, care le-au dat o mână de ajutor în confecționarea unor vaze colorate și atractive. Corina Rusu și Paula Năstase, educatoarele grupei, i-au urmărit îndeaproape pentru ca fiecare echipă să-și ducă la îndeplinire misiunea.

La sfârșitul activității intitulate „Împreună învățăm să fim mai buni”, clasa arăta ca o sală de expoziții de obiecte handmade.

A fost o activitate cu o încărcătură emoțională aparte, cu momente deosebite, cu oameni extraordinari, frumoși și buni, dar și cu rezultate remarcabile. Am considerat că prichindeii de la grădiniță trebuie să-și dezvolte încă de la această vârstă fragedă sentimente de compasiune față de alți copii aflați în dificultate și în același timp să se familiarizeze cu activitățile caritabile.”, ne-a declarat Corina Rusu.

Prichindeii au confecționat împreună cu părinții câte două vaze din materiale reciclabile, sticlă decorată cu dantelă, mărgeluțe și alte ornamente. Una dintre vaze a fost oferită părinților, iar cealaltă a fost cumpărată de aceștia, banii strânși fiind direcționați către asociația „Child’s Life”’, asociație care a organizat nenumărate activități caritabile pentru copii, în ultimii ani.

În urma vânzării obiectelor confecționate de „Albinuțele vesele”, s-au strâns 220 de lei, bani cu care „Child’s Life” va face câțiva copii mai fericiți de ziua lor.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: