Home » Social » Prichindeii de la grupa mijlocie a Grădiniței nr. 8 Bârlad, la prima lor activitate caritabilă

Prichindeii de la grupa mijlocie a Grădiniței nr. 8 Bârlad, la prima lor activitate caritabilă

de Mihaela NICULESCU

O grupă de prichindei de la Grădinița nr. 8 din Bârlad, împreună cu părinții acestora, a dorit ca în preajma zilei de 1 Iunie să fie alături de copiii mai puțin fericiți. La inițiativa educatoarelor, micuții preșcolari au confecționat obiecte decorative pe care părinții lor le-au cumpărat, iar banii strânși au fost donați asociației umanitare „Child’s Life” din Bârlad.

Vineri, 26 mai, grupa mijlocie, numită și grupa „Albinuțelor vesele” s-a pus pe treabă. Alături de preșcolari au fost și părinții sau bunicii lor, care le-au dat o mână de ajutor în confecționarea unor vaze colorate și atractive. Corina Rusu și Paula Năstase, educatoarele grupei, i-au urmărit îndeaproape pentru ca fiecare echipă să-și ducă la îndeplinire misiunea.

La sfârșitul activității intitulate „Împreună învățăm să fim mai buni”, clasa arăta ca o sală de expoziții de obiecte handmade.

A fost o activitate cu o încărcătură emoțională aparte, cu momente deosebite, cu oameni extraordinari, frumoși și buni, dar și cu rezultate remarcabile. Am considerat că prichindeii de la grădiniță trebuie să-și dezvolte încă de la această vârstă fragedă sentimente de compasiune față de alți copii aflați în dificultate și în același timp să se familiarizeze cu activitățile caritabile.”, ne-a declarat Corina Rusu.

Prichindeii au confecționat împreună cu părinții câte două vaze din materiale reciclabile, sticlă decorată cu dantelă, mărgeluțe și alte ornamente. Una dintre vaze a fost oferită părinților, iar cealaltă a fost cumpărată de aceștia, banii strânși fiind direcționați către asociația „Child’s Life”’, asociație care a organizat nenumărate activități caritabile pentru copii, în ultimii ani.

În urma vânzării obiectelor confecționate de „Albinuțele vesele”, s-au strâns 220 de lei, bani cu care „Child’s Life” va face câțiva copii mai fericiți de ziua lor.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: