Home » Sport » Sporting Juniorul Vaslui s-a calificat în finala Campionatului Național de fotbal Under 17

Sporting Juniorul Vaslui s-a calificat în finala Campionatului Național de fotbal Under 17

Fotbaliștii de la Sporting Juniorul Vaslui, care evoluează în Campionatul Național de fotbal Under 17 pentru Atletico Vaslui, s-au calificat în finala competiției. Puștii pregătiți de Cornel Cracea vor înfrunta ACSM Râmnicu Vâlcea pentru titlul de campioni ai României.

Sporting Juniorul a disputat Zona 1 a Turneului Final, care a avut loc pe Stadionul „Jean Pădureanu” din Bistrița. Vasluienii și-au făcut ușor meciul cu CSM Școlar Reșita, pe care l-au câștigat cu 4 – 0. În meciul decisiv pentru calificare au întâlnit CFR 1907 Cluj, care a învins la fel de clar în primul meci, scor 3 – 0 cu AFC Gloria Junior. Meciul al doilea a fost extrem de disputat, iar vasluienii au avut câștig de cauză cu 6 – 5.

Sporting Juniorul a dominat regiunea Moldova, în care a obținut aproape 96 de puncte din 112 posibile. Sporting Juniorul a pierdut până acum doar două partide și a remizat în alte trei ocazii.După ce a disputat toate cele 36 de partide avea un avans de 13 puncte peste ocupanta locului doi, LPS Piatra Neamț. Vasluienii au marcat în prima fază a competiției nu mai puțin de 144 de goluri, cu câteva zeci de goluri peste toate celelalte echipe din toate regiunile. Apărarea a fost și ea magistrală, cu doar 10 goluri primite.

Adversara vasluienilor din finală, ACSM Râmnicu Vâlcea a avut și ea emoții la Zona 2 a Turneului Final, care a avut loc la Baza Sportivă Viitorul Argeș din Pitești. A învins la mare luptă în prima partidă, scor 9 – 8 cu CS Afumați. În celălalt meci ACS Viitorul Argeș a învins cu 6 – 4 pe AFC Dunărea 2005 Călărași. Meciul decisiv a fost câstigat de ACSM Râmnicu Vâlcea cu 3 – 1.

Dacă vasluienii au obținut calificarea pentru Turneul Final la pas, cu două etape înainte de terminarea primei faze, vâlcenii au avut emoții. Aceștia și-au câștigat zona în detrimentul celor de la CSS Slatina, cu doar trei puncte avans (78 față de 75). Au avut însă un parcurs destul de solid, cu 25 victorii, trei remize și patru înfrângeri. Au marcat 115 goluri și au primit 31. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: