Home » Sport » Vasluianul Auraș June a marcat pentru Nationala de fotbal a României U16, împotriva Poloniei

Vasluianul Auraș June a marcat pentru Nationala de fotbal a României U16, împotriva Poloniei

Mijlocașul Auraș June, de la Sporting Juniorul Vaslui a marcat joi împotriva Poloniei, într-un meci amical disputat la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. Acesta fost convocat la lot de antrenorul Sorin Colceag, împreună cu un alt vasluian de la Sporting Juniorul, fundașul Marcel Chiorean. Ambii au intrat pe teren cu polonezii joi, când June a evoluat până în minutul 55, moment în care a intrat pe teren Chiorean. Selecționata Under 16 a României I-a mai înfruntat pe polonezi și marți, când a învins cu 2 – 0. June a fost atunci integralist, iar Chiorean a intrat în minutul 79.

Marcel Chiorean

Sub privirile staff-ului tehnic al primei reprezentative, selecționerul Christoph Daum și secunzii săi, Rudi Verkempinck și Ionuț Badea, elevii lui Sorin Colceag au început prudent partida. În primele 15 minute, meciul a fost foarte echilibrat, fără ocazii clare de gol. Prima șansă de a înscrie a aparținut polonezilor, Nawrocki trimițând bine de la distanță, însă mingea a trecut puțin pe lângă vinclul porții. Replica tricolorilor a venit imediat, la faza următoare, când June a driblat doi adversari și a trimis de la marginea careului, însă portarul polonez a reținut. Până la pauză, oaspeții au mai ajuns de două ori în fața porții noastre, dar fără a-i da mari emoții lui Ducan.

Repriza a doua a debutat cu tricolorii la conducerea jocului, iar golul a venit după doar cinci minute. Nițescu a șutat bine de la 17 metri, portarul polonez a respins în față, iar Auraș June a reușit să marcheze, lobând frumos mingea peste goalkeeper. Avantajul nu a rezistat prea mult pe tabelă, polonezii reușind să egaleze după 9 minute, când Janiak a reluat în plasă din apropiere. Selecționata noastră putea câștiga, însă Bodea a trimis alături din interiorul careului, iar în ultimul minut mingea centrată de Nițescu a căzut pe transversală și tabela nu s-a mai modificat. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: