Home » Sport » Doi bârlădeni convocați la Naționala de tineret a României

Doi bârlădeni convocați la Naționala de tineret a României

Bârlădenii Andrei Ciobanu (FC Viitorul) și Alexandru Pașcanu (FC Leceister) au fost convocați la echipa națională de fotbal Under 21 (de tineret) a României, pentru partida cu Liechtenstein, programată pe 13 iunie, la Vaduz. Tricolorii se vor alătura duminică lotului echipei naționale, la Buftea. Selecționerul Daniel Isăilă va susține a doua zi o conferință de presă, urmată de o sesiune de interviuri exclusive.

Andrei Ciobanu

Atacantul Andrei Ciobanu a devenit anul acesta campion al Ligii I, cu FC Viitorul Constanța. A prins două partide în primul eșalon de fotbal din România, cu Craiova și CFR. A fost rezervă în ambele meciuri și a intrat în ultimele 25 – 30 de minute. A mai fost pe banca de rezerve în partidele cu FCSB (terminată la egalitate, scor 1 – 1) și cu FC Astra (scor 3 – 2 pentru FC Viitorul). În Europa Youth League a evoluat în cinci partide și a reușit un hattrick în partida tur cu Sheriff Tiraspol, din primul tur al competiției. FC Viitorul U19 s-a oprit în 16-imi, învinsă de FC Porto. Bârlădeanul a cucerit și Cupa României destinată jucătorilor sub 19 ani, după ce a câștigat finala disputată în fața formației UTA Arad. Are șansa de a cuceri al treilea trofeu dacă îi învinge pe dinamoviști, în finala Ligii Elitelor U19. A ajuns în semifinale după o dublă cu LPS Satu Mare (3 – 3 și 4 – 2 după penalty-uri). În meciul tur a marcat primul gol al Viitorului, care a condus cu 3 – 0. Partida dintre Dinamo Under 19 și Viitorul va avea loc pe 3 iunie, la Mogoșoaia. Câștigătoarea va merge în Youth League, echivalentul Champions League la nivel de juniori.

Alexandru Pașcanu

Fundașul Alex Pașcanu a fost desemnat jucatorul anului la Academia lui Leicester City. Bârlădeanul, care evolueaza pe postul de fundas, a fost om de baza in echipa U23 a lui Leicester si a fost chemat chiar la antrenamentele primei echipe in acest sezon. În acest sezon a bifat și meciuri în UEFA Youth League, acolo unde a marcat și un gol împotriva celor de la FC Copenhaga. A avut un sezon foarte aglomerat și greu în care a jucat peste 3.000 de minute în opt competiții oficiale diferite cu patru echipe diferite, aici incluzând și meciuri pentru echipa națională U19 a României.
“Mă bucur că mi s-a dat șansa de a ajunge la echipa națională de tineret a României. Toată copilăria mi-am dorit să joc și să câștig meciuri pentru România. Acum pot să pun și eu umărul și împreună cu ceilalți băieți din actuala generație, să reușim să fim o echipă, să ne unim forțele pentru același ideal. Avem niște jucători foarte talentați și dacă reușim să fim o adevărată echipă, atunci cu siguranță ne vom atinge obiectivele”, a declarat Pașcanu.

Meciul cu Liechtenstein reprezintă debutul în campania de calificare la Euro 2019, competiție care se va desfășura în Italia și San Marino. Selecționata noastră formată din fotbaliști născuți începând cu 1 ianuarie 1996 a fost repartizată în Grupa 8, alături de Portugalia, Elveția, Țara Galilor, Bosnia Herțegovina și Liechtenstein.

Se califică direct la turneul final câștigătoarele celor nouă grupe, în timp ce patru ocupante ale locurilor secunde cu cel mai bun punctaj vor disputa un play-off. Echipele care se vor impune în meciurile de baraj merg, de asemenea, la Campionatul European.Turneul final va fi găzduit de Italia, echipă calificată direct.

Cea mai mare performanță a naționalei de tineret a fost înregistrată în 1998, când sub conducerea selecționerului Victor Pițurcă a obținut calificarea la Campionatul European de Tineret din 1998, câștigând grupa preliminară din care a făcut parte cu maximum de puncte. România a primit apoi dreptul de a organiza competiția, fiind aleasă ca gazdă dintre cele opt participante, dar a fost eliminată în primul tur de Olanda (scor 1-2), pentru a pierde apoi și meciurile din turneul pentru locurile 5-8, disputate împotriva Germaniei (0-1) și Rusiei (1-2). (George PROCA

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: