Home » Invatamant » Elevii vasluieni mai au la dispoziție cinci zile pentru a se înscrie în competiția "Euro Quiz"

Elevii vasluieni mai au la dispoziție cinci zile pentru a se înscrie în competiția "Euro Quiz"

Elevii de clasa a VI-a din județul Vaslui mai au la dispoziție cinci zile pentru a se înscrie în concursul „Euro Quiz”, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Competiția este o activitate antrenantă și educativă, deschisă tuturor elevilor din școlile gimnaziale naționale, din clasa a VI-a. Scopul este de a spori și de a consolida în rândul elevilor cunoștințele despre Uniunea Europeană și de a dezvolta abilitățile de lucru în echipă. Concursul se concentrează pe valorile Uniunii Europene, instituțiile europene, istorie, geografie, artă și gastronomie.

La concurs participă echipe formate din patru copii, conduși de un profesor coordonator. Pentru a se înscrie, profesorii trebuie să acceseze platforma online, http://europacasanoastra.ro/euroquiz/, până vineri, 2 iunie, ora 12:00, în timp ce competiția online va avea loc pe 9 iunie, ora 11:00. Cele mai bune două echipe vor fi invitate să participe în etapa finală, difuzată pe postul național de televiziune. Câștigătorii etapei finale vor fi premiați cu biciclete, iar profesorii vor primi genți practice de călătorie.

Între timp, echipa „Europa, casa noastră” a vizitat Școala Gimnazială “Manolache Costache Epureanu” din Bârlad. Campania a mai prevăzut vizite în luna mai și în câte o școală din alte nouă județe: Giurgiu, Teleorman, Ialomița, Brăila, Galați, Călărași, Buzău, Tulcea și Constanța. Concursul Euro Quiz face parte din inițiativa Europa, casa noastră, o campanie educațională pe teme europene, dezvoltată de Reprezentanța Comisiei Europene în România. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: